«Το Αθέατο Μουσείο»: Η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου




Ένα «σκεύος μαρμάρινον παραδόξου χρήσεως», παρουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δράσης του «Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει».

Πρόκειται για μία μαρμάρινη πλάκα με μικρογραφική παράσταση αρχαίου ελαιουργείου που χρησίμευε ως κάλυμμα κιβωτίου για τη συγκέντρωση χρηματικών ποσών, τα οποία ίσως να σχετίζονταν με την παραγωγή του ελαιολάδου. «”Το μαρμάρινο σκεύος παραδόξου χρήσεως” αναδύθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην “αίθουσα του βωμού” για να παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που πληροφορεί επίσης για τις ημέρες τις οποίες οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα ασυνήθιστα ευρήματα της αρχαιότητας και την ερμηνευτική τους προβληματική, καθώς και για τη διαδικασία της παραγωγής και της διάθεσης ελαίου στην αρχαία Αθήνα:

Στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και στις 20 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, «το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει», προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες, ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά. Έχουν προηγηθεί το «δαχτυλίδι του Θησέα», η «Αιγύπτια γάτα Μίου», η «Άρτεμη από τη θάλασσα», ο «καθρέφτη της Ευρώπης» και η «Κυρά της Πρόσυμνας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: