Θεοδωράκης: “Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση των προτάσεων, όχι των κραυγών”

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης Φωτογραφία αρχείου . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έφεραν τους “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” στην εξουσία, εξαπολύει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Κάναμε λοιπόν αυτό που έπρεπε. Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Δεν είμαστε εδώ για να νταντεύουμε τον πρωθυπουργό. Τώρα είναι μόνος του με την παρέα του και τους συνεταίρους του. Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση των προτάσεων όμως, όχι των κραυγών», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη του παραχώρησε στην ιστοσελίδα liberal.gr., ο κ. Θεοδωράκης, εξηγεί γιατί αρνείται να «συμμαχήσει» με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι «η συμμαχία των δυνάμεων που θέλουν να συγκρουσθούν με τον κρατισμό, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τον αναχρονισμό.

»Το ΠΑΣΟΚ, αν εξαιρέσεις κάποια πρόσωπα, υπηρέτησε για δεκαετίες όλα αυτά που σήμερα μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Η Ελλάδα δεν ανακάλυψε ξαφνικά τον κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα κατρακύλησε στον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και γι’ αυτή την κατρακύλα υπεύθυνο είναι το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και η κυβερνητική ΝΔ», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με τον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει: «Φασιστοειδή πάντα υπήρχαν, το θέμα είναι πόσο ελεύθερα νιώθουν για να δράσουν», ενώ στη συνέχεια αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατό να υποστηρίζει κάποιος στα σοβαρά ότι ο προπηλακισμός του Κουμουτσάκου έχει οποιαδήποτε σχέση με το αν η σφαγή των Ποντίων πριν από εκατό χρόνια ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;» και καταλήγοντας τονίζει: «Δεν θα κάνουμε και φτηνή αντιπολίτευση. Δεν θα ακολουθήσουμε το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Μεϊμαράκη, του κ. Τζιτζικώστα και της κ. Γεννηματά. Προσπαθούν όλοι να ψαρέψουν από την αστείρευτη δεξαμενή του εθνικολαϊκισμού. Έλεος, η Ελλάδα είναι αλλού».

Παράλληλα, απαντάει σε όσους υποστηρίζουν ότι το Ποτάμι είναι κυρίως ο Θεοδωράκης αναφέροντας ότι «το Ποτάμι είναι ίσως το πιο συμμετοχικό, ανοιχτό και τελικά δημοκρατικό κόμμα της χώρας. Και είναι σίγουρα το μόνο κόμμα που δεν διοικείται από μια νομενκλατούρα ή από μια παρέα. Δεν έχει δηλαδή μια ηγετική τάξη που να αποφασίζει στο όνομα των μελών αλλά χωρίς τα μέλη».

Τέλος, καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα λέγοντας: «Θυμάστε τι έλεγαν οι υπουργοί του κ. Τσίπρα; “Οι μετανάστες λιάζονται” και ότι “τα νησιά πλουτίζουν”. Είναι ανυπολόγιστες οι ευθύνες τους για τα όσα τραγικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο. Οι δουλέμποροι αποθρασύνθηκαν».

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal