Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τις επιθέσεις στο Παρίσι




Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είναι το επίκεντρο της ειδησειογραφίας στις ΗΠΑ σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις σε προγράμματα συνεχόμενης ροής, από το βράδυ της Παρακευής όπου και έγινε γνωστή η είδηση των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN έχει κεντρικό τίτλο “Αυτός είναι τρόμος” και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δράστες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews στην ηλεκτρονική του σελίδα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί 118 σωροί θυμάτων μέσα στο συναυλιακό χώρο που πραγματοποιήθηκε η χειρότερη από τις επιθέσεις ενώ συνολικά άλλοι 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα υπόλοιπα χτυπήματα των τρομοκρατών.

Η εφημερίδα New York Times κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο “Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με περισσότερους από 100 νεκρούς – Η Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Washington Post έχει πρωτοσέλιδο την είδηση με τίτλο “Μακελειό στο Παρίσι” και υπότιτλο “Η Γαλλία έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα περισσότερα από 100 θύματα”.

Η εφημερίδα LA Times αναφέρει στον τίτλο της σχετικής είδησης ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε έξι περιοχές, ενώ επικαλείται ανώνυμη πηγή που αναφέρει ότι τρεις από τους δράστες φορούσαν “γιλέκο αυτοκτονίας” .

Η εφημερίδα Chicago Tribune αναφέρει ότι η επίθεση είναι το χειρότερο περιστατικό βίας που έχει δει η Γαλλία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η ηλεκτονική έκδοση της εφημερίδας Boston Globe έχει κεντρικό τίτλο “Νύχτα τρόμου στο Παρίσι” και τονίζει ότι οι συντονισμένες επιθέσεις είχαν πολλαπλούς στόχους όπως φίλαθλους σε ποδοσφαιρικό αγώνα, νεαρούς σε συναυλιακό χώρο και θαμώνες εστιατορίων σε πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: