Στο «μηδέν» και εναντίον της Γκαμπάλα ο ΠΑΟΚ




Για ένα ακόμα παιχνίδι, το τελευταίο εντός έδρας στην φετινή ευρωπαϊκή του διαδρομή, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ άρα και νίκη, απέναντι στην Γκαμπάλα του Αζερμπαϊτζάν και φυσικά έμεινε με τις ελάχιστες εντυπώσεις της προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες του στο χωρίς ενδιαφέρον παιχνίδι, δεδομένου πως το παιχνίδι της πρόκρισης είχε χαθεί για την ελληνική ομάδα και πριν την έναρξη του αγώνα, με τη νίκη της Κρασνοντάρ επί της Ντόρτμουντ. Ο αγώνας έληξε 0-0.
Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαμάεφ στη Ρωσία έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση της Τούμπας. Η Κράσνονταρ, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γκαμπάλα, κέρδισε την Ντόρτμουντ με σκορ 1-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μετατρέποντας σε… αγγαρεία τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να δώσει κάποιο ενδιαφέρον στον αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά τρεις από τις τελικές προσπάθειες των παικτών της βρήκαν στο δοκάρι.

Στην Τούμπα επαληθεύθηκαν όσοι θεωρούσαν ότι χωρίς κανένα κίνητρο, το παιχνίδι θα ήταν μέτριο. Ετσι ήταν και χωρίς κάποια σοβαρή ευκαιρία κύλησε το πρώτο μέρος, στο οποίο οι παίκτες της Γκαμπάλα κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα κυρίως στο πρώτο μισάωρο και είχαν και μια υποψία ευκαιρίας με ένα σουτ του Αντόνοφ που απέκρουσε ο Γλύκος.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Μακ από φάουλ του Πέλκα λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου και με αυτή τη διάθεση μπήκε στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Τούντορ όσες φορές πίεσαν την Γκαμπάλα δημιούργησαν ευκαιρίες. Καλύτερες από όλες ήταν στο 63΄, όταν ο Μπερμπάτοφ κοντρολάρισε εξαιρετικά, έστρωσε στον Σάμπο και αυτός από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ, και στο 76΄, όταν ο Μακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπεζοτόσνι.

Στο φινάλε του αγώνα ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθούσε όρθιος και προβληματισμένος, ενώ ο κόσμος ειρωνικά τραγουδούσε πως θα πάρουν το κύπελλο UEFA.

Η βαθμολογία: Κράσνονταρ 10, Ντόρτμουντ 10, ΠΑΟΚ 4, Γκαμπάλα 2. Η επόμενη αγωνιστική: 10/12: Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ, Γκαμπάλα – Κράσνονταρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (78΄ Αθανασιάδης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46΄ Σάμπο), Μακ, Μπερμπάτοφ (71΄ Μυστακίδης).
ΓΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβτς, Ράφαελ, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ (87΄ Τζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργκάροφ (83΄ Μιρζαβένκοφ), Ζεκ, Ζενιόφ, Αντόνοφ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: