Στις 23 Νοεμβρίου θα εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. της υποδόσης και των 10 δισ. για τράπεζες




Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας που συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου για την ίδια ημέρα Eurogroup (σ.σ. έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη») και τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, έως τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοθέτημα για τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τώρα σχεδιάζεται η στρατηγική διαχείρισης και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων.

http://mignatiou.com/2015/11/sinechizonte-i-diapragmatefsis-anichto-ke-to-zitima-tou-fpa-stin-ekpedefsi/

Ομ. Εμμ., ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: