Στην πυραμίδα του Χέοπα ο φόρος τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας




Η περίφημη πυραμίδα του Χέοπα “βάφτηκε” σήμερα στα χρώματα της Γαλλίας, του Λιβάνου και της Ρωσίας, για να τιμηθούν τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό και της συντιβής του ρωσικού αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά.

Η Μεγάλη Πυραμίδα, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα, φωτίστηκε στις 21.30 από προβολείς που σχημάτισαν στη μία πλευρά της τις σημαίες της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Λιβάνου.

Έχει οργανωθεί επίσης μια αγρυπνία, κατά την οποία νεολαίοι από διάφορα κινήματα θα κρατήσουν αναμμένα κεριά στη βάση του μνημείου της Γκίζας, δίπλα στη Σφίγγα και τις πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου.

Η τελεητή αυτή οργανώνεται από τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου για “να θρηνήσουμε τις αθώες ζωές που χάθηκαν σε όλον τον κόσμο” και να τιμηθούν κυρίως “τα θύματα του δυστυχήματος του ρωσικού αεροσκάφους και των επιθέσεων στον Λίβανο και τη Γαλλία”.

Το βράδυ της Παρασκευής, τρεις ομάδες τζιχαντιστών σκότωσαν 129 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 350 στο Παρίσι. Την προηγούμενη ημέρα, σε τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι στα νότια προάστια της Βηρυτού. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει επίσης ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ρώσοι πολίτες.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: