Στην κορύφωση και του εναλλακτικού τουρισμού στοχεύουν στο Πήλιο




Με στόχο την ανάδειξη του Πηλίου ως κορυφαίο προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό, ολοκληρώθηκε στον Βόλο, διήμερο συμπόσιο σε συνδυασμό με την έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism 2015 που διοργάνωσε η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου.

Άνθρωποι από τους χώρους της πολιτικής, του τουρισμού, της γαστρονομίας και των σπορ, μίλησαν και ανέπτυξαν τις δυνατότητες του βουνού των Κενταύρων.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Λεβέντης τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Πηλίου, αλλά επεσήμανε και την ανάγκη να κρατηθεί στη «ζωή» το ολοκαίνουριο διεθνές αεροδρόμιο του Βόλου στη Νέα Αγχίαλο, το οποίο φυτοζωεί από την αδιαφορία κυρίως της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Μαγγίτσης, ο Έλληνας που έχει κατακτήσει τις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου και μίλησε για την μαγεία του Πηλίου, ο μάγειρας-φυσιολάτρης Βασίλης Καλλίδης που αναφέρθηκε στις πηλιοριτικες νοστιμιές, αλλα και πολλοί άλλοι που πρόβαλαν τα μονοπάτια και την πεζοπορία, τις ακτές, το canyon tourism, τα βότανα, τα θαλάσσια σπορ και τόσα άλλα που προσφέρει το Πήλιο.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με πολλά σπορ, όπως ιππασία και η πεζοπορία στις Μηλιές του Πηλίου, η τοξοβολία, το roller ski και η ιστιοπλοΐα στα ανοιχτά του Domotel Xenia που φιλοξένησε τις εκδηλώσεις.

Το συμπόσιο χαιρέτησαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: