Στάινμαϊερ: “Θέλουμε να συμβάλουμε στην επιτυχή έκβαση του διαλόγου για Κυπριακό”




Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών στο Κυπριακό με τρεις τρόπους.

Ο κ. Στάινμαϊερ, ο οποίος το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μετά είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κλήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη δήλωση που έκανε στο ΚΥΠΕ χθες, όταν είπε πως το Βερολίνο θέλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τη διαδικασία στο Κυπριακό.

Η Γερμανία, είπε, είναι πρόθυμη να ανταλλάξει εμπειρίες με την Κύπρο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επανένωσης, καθώς και η ίδια η χώρα είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν.

Επίσης, ανέφερε ότι η παρουσία του στο νησί αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο φανερώνει την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Κύπρο και επιδεικνύει το μεγάλο της ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει βοήθεια τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, στηρίζοντας όσους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία.

Μετά το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Στάινμαϊερ μετέβη στα κατεχόμενα για συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Αθηνά Αρσαλίδου, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: