Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης, γιος του αείμνηστου Νίκου




Την τελευταία του πνοή άφησε χτες βράδυ, σε ηλικία 55 ετών, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη, Γιώργος, λίγες ώρες μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς.

Η μηχανή που οδηγούσε ο Γιώργος Ξυλούρης, συγκρούστηκε με ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν μουσικός παραγωγός στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» όπου παρουσίαζε την μουσική εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ενώ με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο “Νίκος Ξυλούρης” (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

Στην ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο», οι συνάδελφοί του ανάρτησαν τα εξής:

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος, μουσικός παραγωγός του ‘105,5 στο Κόκκινο’ και ψυχή του ‘88.4 στο Κόκκινο’ στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιώργος Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών.

Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο “Νίκος Ξυλούρης”, παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.

Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ’ αδέρφια του, από την οικογένειά μας, απ’ όλους μας, μα κι απ’ την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε.

Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.

Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου πού να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

Σύντεκνε ….πως θα το νταγιαντίσουμε;

Καλό ταξίδι Γιώργη μας…καλό ταξίδι…..»

Ελένη Μάρκου/Δημοσθένης Καλαμπάκας

Συλλυπητήρια του υπουργείου Πολιτισμού για την απώλεια του Γιώργη Ξυλούρη

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργη Ξυλούρη εξέφρασε το υπουργείο Πολιτισμού. ″Το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου έβαλε ο Θεός σημάδι τον Γιώργη Ξυλούρη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τους πολλούς κι αγαπημένους φίλους του, τον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής″ αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσωπικότητα του Γιώργη Ξυλούρη και σημειώνει: ″Αξιοπρεπής, προσηνής και ανθρώπινος, αισιόδοξος και επίμονος, συναινετικός, λειτουργούσε ως πόλος συγκέντρωσης νέων και δημιουργικών δυνάμεων. Όλα όσα έκανε είχαν ένα στόχο: να μεταδίδει τη ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα στις νέες γενιές″.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Ξυλούρη, ενός ανθρώπου «που είχε τόσα πολλά ακόμα να προσφέρει στον Πολιτισμό με το ήθος και τη γνώση του», εκφράζει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και στέλνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα, αναφέρεται πως “ο Γιώργης Ξυλούρης, γιος του θρυλικού Νίκου Ξυλούρη ή Ψαρονίκου, έχασε τη ζωή του αργά το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα. Ήταν μόλις 55 χρόνων. Ανήσυχο κι ευρηματικό πνεύμα με πρωτότυπες μουσικές ιδέες, ραδιοφωνικός παραγωγός του «105,5 στο Κόκκινο» και «88.4 στο Κόκκινο» στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς κι ένας από τους ιδρυτές του σταθμού.

Στην εκπομπή του «Αόρατος Θίασος», παρουσίαζε κυρίως παραδοσιακές μουσικές και όχι μόνο, πολύ συχνά δε, ζωντανά στο στούντιο του σταθμού. Ιδρυτής επίσης μαζί με τη μητέρα του Ουρανία, του ιστορικού δισκάδικου «Νίκος Ξυλούρης» στο κέντρο της Αθήνας, Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: