Σκίμπε: «Θα έχουμε πιο δυνατή ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ»




Δίκαιο αποτέλεσμα χαρακτήρισε τη «λευκή ισοπαλία» της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Τουρκία ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα στο στάδιο της Κωνσταντινούπολης «Φατίχ Τερίμ».

Όπως υπογράμμισε ο Γερμανός τεχνικός «ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς υπάρχει έντονη αντιπαλότητα. Ήταν καλό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Είχαμε λίγες περισσότερες ευκαιρίες, τα πήγαμε πολύ καλά αμυντικά αλλά δεν ήμασταν καλοί στο να δημιουργήσουμε επιθετικά καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και θεωρώ πως το 0-0 είναι δίκαιο».

Όσο για τις αλλαγές που έκανε συγκριτικά με τον αγώνα στο Λουξεμβούργο αλλά και τα θετικά σημεία που κρατάει από τον αποψινό αγώνα; «Θέλαμε να αρχίσουμε με τους καλύτερους παίκτες μας. Θεωρώ πως τα πήγαν πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος με εκείνους για τη μάχη που έδωσαν και το αποτέλεσμα. Θέλαμε επίσης να παίξουμε στην άμυνα, που είμαστε πολύ δυνατοί σε εκείνη τη θέση, γι΄ αυτό αλλάξαμε από 4-4-2 σε 3-5-2. Τα πήγαν καλά στην άμυνα, κάποιοι ανέβηκαν στις στημένες φάσεις. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπήρξε πολύ τρέξιμο, ειδικά ο Σάμαρης από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είδαμε πως έχουν καλή ποιότητα, καλά στάνταρ και πρέπει να πάμε μπροστά με αυτούς τους παίκτες. Πιθανότατα θα έχουμε πιο δυνατή ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ».

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε επίσης για τη χρησιμοποίηση συνολικά 24 παικτών, αλλά και τις λιγοστές φάσεις για γκολ που είχε η Εθνική ομάδα σε αυτούς τους δύο αγώνες. «Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Στο πρώτο μέρος απέναντι στο Λουξεμβούργο είχαμε ευκαιρίες, ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο. Σήμερα δεν κάναμε ευκαιρίες για να νικήσουμε κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό» απάντησε.

Greece's head coach Michael Skibbe reacts during a friendly soccer match between Turkey and Greece in Istanbul, Turkey, 17 November 2015. EPA, TOLGA BOZOGLU
Greece’s head coach Michael Skibbe reacts during a friendly soccer match between Turkey and Greece in Istanbul, Turkey, 17 November 2015. EPA, TOLGA BOZOGLU

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: