Σε Βαλέτα, Βρυξέλλες και Παρίσι ο Αναστασιάδης




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει σήμερα για τη Βαλέτα, της Μάλτας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις κλιματικές αλλαγές, το μεταναστευτικό, την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, και την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει διμερείς επαφές με ηγέτες χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στις 29 Νοεμβρίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη Συνάντηση των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ με την Τουρκία, με θέμα τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες της 21ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: