Σε εκλογικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λουκαϊδης




Δεν παρατηρήθηκε κάτι ασυνήθιστο στις κάλπες που παρακολούθησαν και η διεξαγωγή της ψηφοφορίας ήταν ομαλή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ως παρατηρητής με την ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι υπήρξε ένταση σε ένα εκλογικό κέντρο το οποίο επισκέφθηκαν αλλά δεν έγινε κάτι σοβαρό. Σε ένα μάλιστα εκλογικό κέντρο τους πλησίασαν και τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Πάντως, σύμφωνα με τον βουλευτή το ΑΚΕΛ στην έκθεση που θα ετοιμαστεί από την ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ θα τονιστεί ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Παρατηρείται , είπε, μεροληπτική προβολή υπέρ του ΑΚΡ σε βάρος των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Στην έκθεση θα υπάρχει επίσης κριτική και παρατηρήσεις για συνεχείς επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος και ιδιαίτερα εναντίον των γραφείων του.

Επίσης σε σχέση με τον εκλογικό νόμο θα καλείται η Τουρκία να μειώσει το εκλογικό όριο του 10% που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στη βουλή και να θεσμοθετηθεί το όριο του 3-5% που ισχύει στα ευρωπαϊκά κράτη.

ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: