Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία: “Γκρίζοι Λύκοι σκότωσαν τον πιλότο μας”




Οι Γκρίζοι Λύκοι σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο στην Συρία, κατήγγειλε ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν προσχεδιασμένο γεγονός και πρόσθεσε πως «αυτό το γεγονός μας ανησυχεί πάρα πολύ γιατί ενισχύει τις υποψίες μας πως η Κυβέρνηση της Τουρκίας παίζει διπλό ρόλο γιατί προμηθεύει το Ισλαμικό Κράτος με χρήματα που παίρνει από φθηνό πετρέλαιο που προμηθεύεται από τους ισλαμιστές στη Συρία», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Κατήγγειλε δε πως οι Γκρίζοι Λύκοι σκότωσαν τον ένα εκ των χειριστών του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε σε συριακό έδαφος, γεγονός που σημαίνει πως στο έδαφος της Συρίας δρουν και Τούρκοι εθνικιστές και αυτό είναι επικίνδυνο, όπως τόνισε.

«Όλα αυτά μας έχουν πείσει πως πρέπει να πάρουμε τα αντίμετρα και αυτά τα μέτρα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν θα μελετήσουμε λεπτομερειακώς, αυτά τα μέτρα θα συμπεριλαμβάνουν και πολεμικά μέτρα, αμυντικά μέτρα, για παράδειγμα στείλαμε στην Τουρκία πυραύλους S-400 και οικονομικά μέτρα».

Υπενθυμίζοντας πως η ρωσική Κυβέρνηση εξέδωσε απαγόρευση για μετάβαση τουριστών στην Τουρκία, ο κ.Οσάτσι είπε ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα, όπως την εισαγωγή λαχανικών και άλλων προϊόντων από την Τουρκία.

«Νομίζω πως η Τουρκία θα καταλάβει πως αυτά τα μέτρα που θα παρθούν από τη ρωσική Κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ επιζήμια για την οικονομία της και θα καταλάβει η Κυβέρνηση της Τουρκίας πως δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα», τόνισε.

Σε ερώτηση αν με την αύξηση της ρωσικής παρουσίας στην περιοχή θα χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια της Κύπρου, ο κ. Οσάτσι είπε πως δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία.

«Για μας τώρα το πιο σπουδαίο τώρα είναι να έχουμε ποιότητα των δυνάμεων, να έχουμε πυραύλους που θα υπερασπίζουν τα αεροπλάνα μας, να έχουμε τα καράβια που θα προσέξουν το έδαφος της Συρίας και τα λοιπά. Μιλάμε όχι περισσότερα αεροπλάνα, απλώς για την ποιότητα αυτών των αεροπλάνων και των μαχητικών που έχουμε», κατέληξε.

Γρηγόρης Σάββα, ΚΥΠΕ, Λευκωσία Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: