Πιο επικίνδυνη για το λαό μας η «πολυδιάστατη κυβερνητική πολιτική», λέει το ΚΚΕ

O γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας στο μουσείο Ακρόπολης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ και την κοινή συνέντευξη με τον Μπένζαμιν Νετανιάχου, αναφέρει ότι «πριν λίγες ημέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Συμβούλιο υπουργών Άμυνας της ΕΕ, συμφώνησε για την ενεργοποίηση του άρθρου 42, παράγραφος 7, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή στο όνομα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών».

«Χθες (προχθές)”, συνεχίζει, “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπορεύτηκε με την απόφαση του ΝΑΤΟ να δώσει κάλυψη στην επικίνδυνη ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο».

«Σήμερα (χθες)”, προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, “ο Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ, προωθώντας την πολιτικοστρατιωτική και ενεργειακή συνεργασία για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, αποκάλεσε προκλητικά, το Ισραηλινό κράτος «φίλο» και «σύμμαχο», δίνοντας στήριξη στις εγκληματικές επιθέσεις κατά του παλαιστινιακού λαού και την εχθρική στάση κατά των λαών της περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας: «συνολικά, ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ελληνικών μονοπωλίων στην περιοχή, κάνει καθημερινά την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη κυβερνητική πολιτική» πιο επικίνδυνη για το λαό μας, εμπλέκοντας πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας μας, επιβάλλεται να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε νέες περιπέτειες το λαό μας».

Ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας Σαντεπί

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, είχε χθες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το γαλλικό λαό, για τα θύματα της βάρβαρης επίθεσης στο Παρίσι και επισήμανε την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, εξαιτίας και των μεγάλων ανταγωνισμών.

Επισήμανε, επίσης, ότι η λύση δε βρίσκεται στην κλιμάκωση των επιθέσεων, την ένταση του αυταρχισμού στις διάφορες χώρες και την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal