Όταν δίνει συγχαρητήρια ο Μοσκοβισί στον Αλέξη…




Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας επί των προαπαιτούμενων ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

“Η σημερινή ψηφοφορία στην Αθήνα είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος, συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, θα “αξιολογήσουν” το πολυνομοσχέδιο και θα υποβάλουν τη σχετική αναφορά στο EuroWorking Group, που θα γίνει την Παρασκευή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Χρ. Βασιλάκη Βρυξέλλες, Belgium

Υπερψηφίστηκε με απώλειες στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο με τα πρώτα μέτρα

Με απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα, που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης απείχε της ψηφοφορίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε διατάξεις του νομοσχεδίου και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Το ίδιο συνέβη και με τον βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Νίκο Νικολόπουλο, που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ιδιότητας και είχε αντικατασταθεί από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη,

«Υπέρ» του νομοσχεδίου ψήφισαν τελικά οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ + ΑΒΕΛ), και «κατά» 137, ενώ 10 βουλευτές απουσίαζαν από την διαδικασία.

Η συζήτηση στην Βουλή, που προηγήθηκε, επικεντρώθηκε κυρίως στα ζητήματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και της φορολόγησης του κρασιού. Ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του υποστήριξε ότι μετά από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση η κυβέρνηση κατάφερε να φέρει ένα νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς που καλύπτει σχεδόν το 94% των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια».

«Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, η πρόταση του κουαρτέτου ήταν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα αφορούσε το 25% των δανειοληπτών. Μετά από σκληρή, όμως, διαπραγμάτευση, αυτό δεν υπάρχει πλέον» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

΄Οσον αφορά την ειδική φορολογία στο κρασί αυτή μειώθηκε, με τροπολογία του υπουργού, από 30 λεπτά σε 15 λεπτά ανά φιάλη, μετά και την διαβούλευση ποου είχαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: