Ο Πρόεδρος Πούτιν ζητά αντιμετώπιση του οργανωμένου ντόπινγκ




Την ανάγκη να κάνει η Ρωσία ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του οργανωμένου ντόπινγκ στον αθλητισμό, επισήμανε ο Πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών, στο Σότσι.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων της WADA για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους αθλητές του στίβου, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η χώρα θα πρέπει να διεξάγει τη δική της έρευνα για το θέμα, συνεργαζόμενη «ανοιχτά και επαγγελματικά» με τους διεθνείς οργανισμούς.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου από την IAAF, τονίζοντας ότι οι τιμωρίες θα πρέπει να είναι ατομικές και όχι συνολικές.

Στη Βαρκελώνη τα δείγματα ντόπινγκ που φυλάσσονταν στο εργαστήριο της Μόσχας από τη διοργάνωση

Τα δείγματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου του Καζάν και φυλάσσονταν στο εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας, από το οποίο αφαιρέθηκε η απαραίτητη για τη λειτουργία του διαπίστευση του WADA, θα μεταφερθούν στο εργαστήριο της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA).

«Η Ρωσία διοργάνωσε για πρώτη φορά 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2015 το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της FINA. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ελήφθησαν 645 δείγματα, εκ των οποίων 457 αφορούσαν εξετάσεις ούρων και 188 αίματος. Υπήρχαν επίσης 418 δείγματα που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος για το βιολογικό διαβατήριο. Όλα αυτά τα δείγματα θα μεταφερθούν και θα αποθηκευτούν στο εργαστήριο της Βαρκελώνης, το οποίο είναι διαπιστευμένο από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA)» αναφέρει η FINA στη σχετική ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: