Ο Παναθηναϊκός κατηγορεί τον υφυπουργό




Από την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής παραδέχθηκε ότι συνομίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταξύ των άλλων, την ώρα που γίνονταν οι διαβουλεύσεις για την τύχη του ντέρμπι των «αιωνίων», στον Παναθηναϊκό το λιγότερο που εξέφρασαν ήταν η απορία τους με τη στάση του κυβερνητικού παράγοντα.

Στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε τα μέλη του συλλόγου και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνουν ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν είχε κανένα λόγο να συνομιλεί εκείνη την ώρα με παράγοντες ομάδων, παρά μόνο με το διαιτητή. Οι «πράσινοι» στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και που δεν του επιτρέπουν καμία ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δε συνέβη.

«Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού της κυβέρνησης στα θέματα του Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Χθες διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Υφυπουργού ότι η προσπάθεια πάταξης της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. Σήμερα ακούσαμε τον κ. Κοντονή να λέει σε συνέντευξή του ότι στο κρίσιμο δίωρο του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποδεχθεί ο Υφυπουργός κλήσεις από παράγοντες των ομάδων, τη στιγμή που μόνον ο διαιτητής αποφασίζει την τύχη του κάθε αγώνα, πολλώ δε μάλλον να συνομιλήσει με παράγοντα, ο οποίος ως κακουργηματικά διωκόμενος έχει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες ενέργειες γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς συμβάλλει ο Υφυπουργός στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εξήγησε το λόγο που αποφασίσθηκε να αναβληθεί το συλλαλητήριο της Τετάρτης. «Είχαμε συγκεκριμένες και πολλές πληροφορίες ότι πρόκειται να έχουμε προβοκάτσιες οι οποίες θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και θα αμαύρωνε και τη διαδήλωση που θέλαμε να κάνουμε αλλά και τον Παναθηναϊκό», τόνισε εξερχόμενος από το δ.σ. της ΠΑΕ και συνέχισε: «Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αναβάλουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης και θα την κάνουμε μόλις μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ασφάλεια και ηρεμία. Είναι και πρόσφατα τα επεισόδια που είχαμε το Σάββατο».

Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς: «Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με τη συμμετοχή του συλλαλητηρίου, ωστόσο όπως είπε και ο πρόεδρος, οι πληροφορίες που έχουμε θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρές και δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεσμευόμαστε ωστόσο ότι το συλλαλητήριο αυτό θα γίνει σε σύντομη χρονική στιγμή και θα είναι απόλυτα οργανωμένο και θωρακισμένο έτσι ώστε να μην μπορέσει κανένας να το αμαυρώσει. Ο Παναθηναϊκός και όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι ενωμένη και δυνατή θα παραμείνει, ώστε να δώσει το ηχηρό της μήνυμα και στη πολιτεία και σε όλους εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: