Ο Λεβέντης θέλει “συγνώμη” από τον Φίλη, η Ν.Δ. εγκαλεί την κυβέρνηση για τον υπουργό




Επίκαιρη επερώτηση θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα ζητεί από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί της γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γραμματέας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ υπήρχε σκέψη να κατατεθεί πρόταση μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, τελικώς αποφασίστηκε η κατάθεση επίκαιρης επερώτησης. Στόχος της ΝΔ είναι να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει μια απάντηση για το θέμα του κ. Φίλη, δεδομένου ότι, παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Να ζητήσει «συγγνώμη» για την «ατυχή φράση του» περί της γενοκτονίας των Ποντίων και να μην «ανάβει νέες φωτιές», κάλεσε τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Λεβέντης είπε πως ότι δεν μπορεί να διαχωρίζει τις απόψεις του υπουργού από τις προσωπικές του, επισημαίνοντας: «Ο κ. Φίλης είπε ότι ως υπουργός σέβεται τη Γενοκτονία αλλά ως άνθρωπος έχει τις απόψεις του. Μα κάθε άνθρωπος έχει τη γνώμη του, αλλά την άποψη την κρατάμε μέσα μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στην ΝΔ, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι όποιος και να εκλεγεί θα αποτύχει. Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξήγησε» την άποψή του αυτή λέγοντας πως «ο μεν κ. Μεϊμαράκης είναι αποτυχών εκλογικά, ο άλλος είναι βιβλιοπώλης ακροδεξιός, ο τρίτος είναι βασιλόφρονας από τη Θεσσαλονίκη και ο Μητσοτάκης έχει την κατάρα», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις αλλά και γέλια στην Αίθουσα.

Καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για την βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιώργου Κουμουτσάκου, την οποία καταγγέλλει, στο πλαίσιο εκδήλωσης Ποντιακών οργανώσεων «που κατά τα άλλα διεξήχθησαν ησύχως έξω από τη Βουλή, από ακραία στοιχεία που φέρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό μισαλλόδοξο λόγο σαν προκάλυμμα, ακόμα και για βιαιότητες, και μάλιστα απέναντι σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στην δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι «είναι ένα υπόδειγμα άθλιας συμπεριφοράς, από το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν τις αποστάσεις τους και να αφήσουν το δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες που ακόμα και ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργούν».
«Το καταγγέλλω απερίφραστα, όπως εξ όσων αντελήφθην και οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής», καταλήγει ο κ. Βούτσης.

Καταδικάζουν Βουλή, κόμματα και οργανώσεις Ποντίων

Την επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ., από τραμπούκους που βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το απόγευμα, καταδίκασαν τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος, δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε προς την Βουλή, από ομάδα τραμπούκων, οι οποίοι βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών. Την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκτός από τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής, καταδίκασαν και οι οργανώσεις των Ποντίων, που οργάνωσαν την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ξευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος , αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και έχοντας εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια από την επίθεση αυτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ θα υποβάλλει μήνυση κατά των δραστών. Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού.

Αντ. Π., ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: