Ο κόσμος της μόδας μιλάει Emoji

Donatella Versace (2-L) and Jennifer Lopez (3-R) talk while arriving for the 2015 Anna Wintour Costume Center Gala held at the New York Metropolitan Museum of Art in New York, New York. EPA, JUSTIN LANE
Κι όμως συνέβη και αυτό! Το Λεξικό της Οξφόρδης επέλεξε ως «Λέξη της χρονιάς 2015» όχι μία λέξη, αλλά ένα εικονίδιο emoji. Και ίσως είναι φυσικό, αφού τα εικονίδια έχουν κατακλείσει τα social media.

Από την λατρεία στα χαριτωμένα εικονίδια δεν θα μπορούσε να λείπει ο κόσμος της μόδας που τα έχει αγκαλιάσει εδώ και πολύ καιρό και έχει υιοθετήσει τις «εικονογραφημένες συνομιλίες». Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Twitter δημιούργησε εντελώς τυχαία, τη συνεννόηση με Emojis. Έτσι κάθε φορά που κάποιος έγραφε #NYFW ή #FashionFlock, εμφανίζονταν ένα ποτήρι σαμπάνια ή ροζ σμαραγδένιο δαχτυλίδι.

Πολλοί όμως είναι και οι άνθρωποι της μόδας που έχουν το δικό τους λεξικό emoji. Η Βικτόρια Μπέκαμ, συχνά στα μηνύματα που γράφει στα social media περιλαμβάνει καρδούλες και τα χέρια που προσεύχονται.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal