Ο υπουργός παραδέχεται αδράνεια αστυνομικών στην επίθεση κατά του Κουμουτσάκου




Σε αναγνώριση του γεγονότος ότι εντοπίστηκε αδράνεια των αστυνομικών στο σημείο που γρονθοκοπήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.

“Έχει διαταχθεί ΕΔΕ γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα”, είπε και πρόσθεσε “εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται”.

Αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα”, με το πρώτο άτομο όπως είπε να έχει παίξει ρόλο “λίγο περίεργο” καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις.

Τόνισε ότι στα σπίτια των δυο εξ αυτών που έχουν ταυτοποιηθεί έχει γίνει έρευνα και βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι “πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί”.

Στον αέρα του MEGA σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ρώτησε τον κ. Τόσκα έαν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε ως αντιπολίτευση την παραίτηση ενός γαλάζιου υπουργού εάν αυτά συνέβαιναν επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Από τη μεριά του ο κ. Τόσκας ρώτησε τον υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ γιατί δεν προσβλήθηκε ο ίδιος ή ο κ. Βορίδης και προσβλήθηκε εν αντιθέση ο κ. Κουμουτσάκος. “Είναι βαριά συκοφαντία, θα έπρεπε να ξέρατε εάν είχατε κάνει καλά τη δουλειά σας ότι δεν ήμουν μόνο εγώ ή ο κ. Βορίδης εκεί, ήταν πάνω από 10 βουλευτές της ΝΔ, απλώς ο κ. Κουμουτσάκος είχε προφανώς την ατυχία να περάσει από εκείνο το μπλοκ, εμείς είμασταν από την απέναντι μεριά”.

Έντονη αντιπαράθεση Καρακώστα – Ασημακοπούλου

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει κλιμακωθεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ οτι συντάσεται με τη Χρυσή Αυγή για αντιπολιτευτικούς λόγους, ενώ στην ΝΔ τονίζουν πως οι δηλώσεις Φίλη έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Χαρακτηριστική είναι η σύγκρουση της Εύης Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην πρωινή εκπομπή.

“Δεν σας ενδιαφέρει ούτε το έθνος ούτε η πατρίδα”, είπε η κα Καρακώστα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να απαντά: “Δεν είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου; Δεν έχω ορκιστεί στο Σύνταγμα;”

“Και οι χρυσαυγίτες είναι βουλευτές του κοινοβουλίου, τι σημαίνει ότι υπηρετούν την Ελλάδα;”, ανταπάντησε η Εύη Καρακώστα. “Με βάζετε στην ίδια κατηγορία, λοιπόν, μα καλά δεν ντρέπεστε”, της απάντησε σε αυτό η βουλευτής της ΝΔ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: