Ο Δημήτρης Καμπουράκης γράφει για την κόρη του: Γλυκειά μου Εμμανουέλα




«Άρχισα να γράφω αυτό το manual επιβίωσης και αξιοπρέπειας τη μέρα που η κόρη μου έφυγε από το σπίτι και το είπα manual φυσικά! Γιατί αν το έλεγα συμβουλές, θα μου έλεγε άντε πήγαινε», λέει στην Εριφύλη Μαρωνίτη και στο WEB TV του Mega Γεγονότα ο Δημήτρης Καμπουράκης, αλλάζοντας για λίγο …ρόλους!

Φεύγοντας από την καρέκλα του δημοσιογράφου που ρωτά, και παίρνοντας τη θέση του συγγραφέα που απαντά! Αφετηρία για την απολαυστική κουβέντα, το τελευταίο του βιβλίο, «Γλυκειά μου Εμμανουέλα» (Πατάκη), ένα βιβλίο που απευθύνεται στην κόρη του που ξεκινά την ενήλικη ζωή της, αλλά στο οποίο τελικά μιλά για όλους και όλα.

«Το υλικό που βασίστηκα δεν ήταν ένα πράγμα!» ξεκαθαρίζει ο συγγραφέας. Η βάση ήταν τα μέιλ που ανταλλάσσαμε ή τις έστελνα μόνον εγώ, αποσπάσματα από κουβέντες που είχαμε κάνει, σκέψεις που δεν είχα προλάβει να τις πω, και άλλα…».

Αφήγηση που ρέει, λόγος λιτός, ευθύβολος και οικονομημένος, ευρεία γκάμα θεμάτων, λόγια ειπωμένα με ειλικρίνεια, χωρίς πόζα και στερεότυπα, με μια αίσθηση έγνοιας, σαν ρυθμός τρυφερός, να διαπερνά και να σφραγίζει το κείμενο.

«Έγνοια και στόχος ήταν να καταλάβει τους ανθρώπους, να ζήσει με αξιοπρέπεια, να έχει πάθη αλλά να μην γίνεται έρμαιό τους. Να της πω πάλεψε, γιατί μέχρι να πεις κύμινο, θα έρθει το δικό σου παιδί να σου πει, τι κόσμος μαμά!».

Το είπε εκείνος στη δική του μητέρα; «Μπα, όχι! Άλλες εποχές, αλλιώς μεγαλώναμε εμείς».

Ο Δημήτρης Καμπουράκης μιλά για τον συγγραφέα…Δημήτρη Καμπουράκη. Για τη χαρά της συγ-γραφής, στη διάρκεια της οποίας μιλά – όπως λέει- στον εαυτό του. Για το πώς τον βοηθά να μαζευτεί. Να συγκροτήσει σκέψη και μυαλό. «Γράφοντας μαθαίνεις να πετάς ό,τι είναι αταίριαστο ή περισσεύει.

Τι στάθηκε πιο δύσκολο να πείσει την κόρη του, απ’ όσα της προτείνει; Απάντηση κι άλλα απολαυστικά και απρόβλεπτα στο βίντεο του MEGA, που ακολουθεί:

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: