Ο Μπεργκ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στη μάχη του τίτλου




«Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε με ανατροπή τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ναπολεόνι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 52΄, αλλά στο 72΄ ο Καρέλης και στο 84΄ ο Μπεργκ χάρισαν τη νίκη στο «τριφύλλι».

Για 71 λεπτά οι «πράσινοι» έλεγαν «αντίο» στο πρωτάθλημα από πολύ νωρίς, αλλά η κλάση του Μάρκους Μπεργκ τους διατήρησε στο… κόλπο. Ενώ η ομάδα είχε «κολλήσει», ο Σουηδός έκανε μια μαγική ασίστ στον Καρέλη και στη συνέχεια αφού άλλαξαν οι ρόλοι «εκτέλεσε» τον Γκορμπούνοφ με το πρώτο του γκολ μετά την 2η αγωνιστική (Καλλονή) και τρίτο στο πρωτάθλημα.

Ο Τραϊανός Δέλλας στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «κυανόλευκων» είδε την ομάδα του να παίζει πολύ καλά για 60 λεπτά, αλλά από εκεί και πέρα δεν αντέδρασε στις αλλαγές του Ρούτερ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 7η ήττα σε 10 ματς και να αντιμετωπίζει, πλέον, πρόβλημα… επιβίωσης στη Super League.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι, εφόσον από αύριο γίνει και τυπικά προπονητής του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στους «πράσινους» για να μπορέσουν να φανούν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος απέναντι στον Ολυμπιακό. Διότι η εικόνα του «τριφυλλιού» για περίπου μία ώρα παιχνιδιού ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη.

Ό,τι αξίζει να θυμάται κανείς από το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν το δίλεπτο, 42’ -43’ , όταν οι δύο ομάδες έχασαν από μια κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Πρώτα ο Παναθηναϊκός με τον Αμπέντ να καθυστερεί απέναντι από τον Γκορμπούνοφ και το σουτ που επιχείρησε απόκρουσε ο Λευκορώσος γκολκίπερ.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν τεράστια ευκαιρία με τον Ναπολεόνι να πλασάρει και τον Στιλ να κάνει σπουδαία επέμβαση κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

Κατά τ’ άλλα: Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού θύμισε λίγο από… Νέα Σμύρνη, εάν εξαιρέσει κανείς ότι στο πρώτο 45λεπτο με τον Πανιώνιο οι «πράσινοι» δεν είχαν πλησιάσει στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας, ενώ σήμερα το έκαναν μία φορά.

Η πρώτη εμφάνιση του Βέμερ στο πρωτάθλημα πέρασε εντελώς απαρατήρητη, αλλά ο Γερμανός έχει μια δικαιολογία ότι θέλει ακόμη παιχνίδια στα πόδια του. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, όμως, δεν είχαν καμία για την εικόνα που έδειξαν στο πρώτο 45λεπτο. Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, Μπεργκ και Καρέλης δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά κι όσες πάσες πήραν δεν τις αξιοποίησαν, ομάδα χωρίς τσαγανό και νεύρο…

Κι αν υπάρχει και δεύτερη δικαιολογία, αυτή την πολλών απουσιών (Ταυλαρίδης, Λαγός, Κλωναρίδης, Τελάντερ), το ίδιο ίσχυε και για τους γηπεδούχους, που δεν είχαν τους Ούμπιδες, Λε Ταλέκ, Φυτανίδη και Κοντοέ.

Παρά ταύτα, όμως, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, κυρίως από τα πλάγια, έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και πίεσε όσο… έπαιρνε μη επιτρέποντας στους αντιπάλους της να δημιουργήσουν προβλήματα.

Το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά ότι αυτή την φορά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «τιμωρήσουν» τους «πράσινους» στο 52’. Από το λάθος του Αμπέντ στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στην περιοχή στον Ναπολεόνι κι ο τελευταίος αφού «ζάλισε» δύο αντιπάλους του με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός και στο 57΄ ο Γκορμπούνοφ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το πλασέ του Καρέλη, ενώ στο 58’ ο Ναπολεόνι πήρε τη μπάλα από τον τερματοφύλακά του διέσχισε όλο το γήπεδο κι αφού απέφυγε τον Ζέκα, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς είχε «ανοίξει» για τα καλά μετά το γκολ του Ναπολεόνι και στο 61’ ο Καρέλης βγήκε απέναντι από τον Γκορμπούνοφ, με το γκολκίπερ του Ατρόμητου να κάνει νέα σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς στο 70΄ με τον Γοδόι, στο 72’ από τη μαγική ασίστ του Μπεργκ, ο Καρέλης με πλασέ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε (1-1).

Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, πρώτα ο Παναθηναϊκός σε μαρκάρισμα του Πέτριτς από τον Λαζαρίδη στο 79΄και στο 81’ οι Περιστεριώτες στην πτώση του Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή.

Έξι λεπτά πριν το 90λεπτο ο Μάρκους Μπεργκ χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Καρέλη, που έφυγε από κανονική θέση.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Γοδόι – Μπεργκ, Νίνης, Λουντ, Ατζαγκούν

Οι ενδεκάδες:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Μαρσελίνιο (84’ Μίλος Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία, Μπ.Στόιτσεφ, Κιβρακίδης (77’ Μπάλλας), Ναπολεόνι, Λαζαρίδης, Μπρίτο (67’ Λημνιός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στ.Ρούτερ): Στιλ, Αμπέντ (60’ Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος, Σάντσεθ, Καρέλης, Νίνης (67’ Πέτριτς), Πράνιτς, Μπεργκ, Λουντ (85’ Νάνο), Ζέκα, Βέμερ

Θ.Τόγιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: