Ο Μπεν Κάρσον δεν είχε γίνει ποτέ δεκτός από το Γουέστ Πόιντ




Ο Μπεν Κάρσον, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε ότι είχε γίνει δεκτός για να φοιτήσει σε μια από τις περίβλεπτες στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ, αποκάλυψε ο ιστότοπος Politico.

Ο Κάρσον, ο μοναδικός μαύρος υποψήφιος του κόμματος, που δίνει μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ, δήλωνε ότι πριν από σχεδόν 45 χρόνια είχε λάβει υποτροφία για να σπουδάσει στο Γουέστ Πόιντ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κέρδισε μια θέση στη σχολή αφού δείπνησε, τον Μάιο του 1969, στο Ντιτρόιτ, με τον στρατηγό Ουίλιαμ Γουέστμορλαντ, ο οποίος είχε γίνει διάσημος κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Όμως, όπως είπε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής ακαδημίας, η Τερέζα Μπρίνκερχοφ, στα αρχεία της σχολής δεν υπάρχει ούτε ίχνος από την υποτροφία του Κάρσον, ούτε καν η αίτηση που υποτίθεται ότι είχε υποβάλει.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, οι σύμβουλοι του Κάρσον παραδέχτηκαν, σύμφωνα με το Politico, ότι η ιστορία της υποτροφίας ήταν “επινοημένη”. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο ιστότοπος, ο στρατηγός Γουέστμορλαντ δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο Ντιτρόιτ την εποχή που ανέφερε ο Κάρσον.

Ο Μπεν Κάρσον προσπαθεί να προσελκύσει την πιο συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προβάλλοντας την ηθική του ακεραιότητα που βασίζεται στη βαθύτατη χριστιανική πίστη του.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: