Ο …άμοιρος Παπαμίκος και η διάσπαση με τη φυγή του Τζιτζικώστα…




Το σημερινό φιάσκο στη Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε εξελίξεις και όχι μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πολιτικό κενό, στην αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την εγνωσμένη αδυναμία της κυβέρνησης, οδηγεί τη χώρα ολόκληρη σε περιπέτειες.

Η επικείμενη σφαγή στη Ν.Δ. πιθανότατα θα οδηγήσει σε διάσπαση του κόμματος, αφού σύμφωνα με κακές γλώσσες, μετά την απόρριψη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όλων των προτάσεών του, ο Απ. Τζιτζικώστας ακούγεται πως σκέφτεται να αποχωρήσει …μετά της συνοδείας αυτού, συμπεριλαμβανομένων και υποστηρικτών του βουλευτών.

Είτε ισχύουν είτε όχι οι συγκεκριμένες φήμες, το ρήγμα που άνοιξε σήμερα στη Ν.Δ. είναι βαθύ και η μόνη πιθανότητα, αν όχι να κλείσει, τουλάχιστον να περιορισθεί, είναι η ταχεία διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που όμως δεν φαίνεται εφικτό πριν τον Δεκέμβριο τουλάχιστον, όταν δηλαδή η ετοιμόρροπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει επιχειρήσει να περάσει, με την ψήφο των δικών της βουλευτών, τα σκληρά μέτρα που έρχονται και κυρίως το Ασφαλιστικό.

Μήπως τελικά η μη διενέργεια της σημερινής εκλογής εξυπηρετεί ορισμένο σκοπό ; Εκτός αν δεχτούμε πως για όλα φταίει ένας …άμοιρος Παπαμιμίκος. Άλλώστε ήδη φωνές στη ΝΔ μιλούν για εκλογή προέδρου τον…Απρίλιο.

DAVE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: