Ντροπής πράγματα… Αναβλήθηκε το ντέρμπι των “αιωνίων”




Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η διεξαγωγή του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 20:15 ο διαιτητής Παππάς στις δυο ομάδες.

Η απόφαση έχει εξαγριώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενώ μετά την ανακοίνωση κροτίδες και φωτοβολίδες έπεφταν εκτός γηπέδου.

Μάλιστα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στο πέταλο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πάνε προς τη φυσούνα όπου βρίσκονταν αστυνομικοί και οι μάχες που ακολούθησαν μέσα στο γήπεδο δεν περιγράφονται.

Έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και η δύσπνοια για πολύ κόσμο που ακόμα βρισκόταν στις κερκίδες. Η αστυνομία έχει στήσει οδόφραγμα έξω από τα αποδυτήρια για να μην μπορέσει να πλησιάσει κανείς τις ομάδες.

Το χρονικό των επεισοδίων στη Λεωφόρο

Περίπου 2,5 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού (19:30) σημειώθηκαν οδομαχίες με μολότοφ και χημικά έξω από το γήπεδο.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γήπεδο για να μπουν, οι αστυνομικοί όμως είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεν άφηνε τον κόσμο να πλησιάσει εάν δεν προσέρχονταν οι ομάδες πρώτα.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και όλοι οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο και πίσω από τη θύρα 13 μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι χούλιγκανς προσπαθούσαν διαρκώς με πέτρες και αντικείμενα να επιτεθούν σε αστυνομικούς που με τη σειρά τους προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Το σκηνικό αυτό εκτυλίχθηκε για πάνω από μισή ώρα στους δρόμους γύρω από τη Λεωφόρο με συνεχείς μάχες.

Στη συνέχεια και ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού ήρθε στο γήπεδο, φωτοβολίδες έπεσαν και εντός σταδίου με μια εξ αυτών να φαίνεται ότι χτύπησε τον ποδοσφαιριστή Φινμπόγκασον, γεγονός που οδήγησε την ομάδα του Πειραιά να αποσυρθεί στα αποδυτήρια και δεν βγήκε για την προθέρμανση αναμένοντας την απόφαση του διαιτητή Παππά.

Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν εν συνεχεία εκκλήσεις για να μην συμβεί το παραμικρό στο ενδεχόμενο που αποφασιζόταν η διεξαγωγή του ντέρμπι, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια πάνω από τη θύρα 10 όπου βρίσκεται η φυσούνα που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο με δυνάμεις των ΜΑΤ και εξαγριωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής διεμύνησε αρχικά ότι θα άρχιζε το παιχνίδι αλλά εάν συνέβαινε το παραμικρό θα το διέκοπτε, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: