Ντιαρά: Ενωμένοι ενάντια στον τρόμο που δεν έχει χρώμα ή θρησκεία




Ο μέσος της Μαρσέιγ Λασάνα Ντιαρά, γεννημένος στο Παρίσι το 1985 και με ρίζες από το Μάλι, ανέφερε με μήνυμα στο Twitter ότι η ξαδέρφη του Άστα, είναι ανάμεσα στον κατάλογο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο Ντιαρά που αγωνίστηκε στο φιλικό της Γαλλίας με την Γερμανία, έγραψε:

«Καλησπέρα σε όλους. Υπό το φως των δραματικών γεγονότων που συνέβησαν και με μια καρδιά γεμάτη θλίψη, μιλώ σήμερα: είχα προσωπικά επαφή με την τραγωδία: η ξαφέρφη μου Αστα Ντιακιτέ, είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης όπου έχουν πεθάνοι εκατοντάδες αθώοι Γάλλοι. Ήταν ανέκαθεν ένα καταφύγιο για μένα, ένα στήριγμα, μια μεγαλύτερη αδελφή. Σε αυτό το κλίμα φόβου είναι σημαντικό για όλους μας να μιλήσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε μαζί ενάντια στον τρόμο που δεν έχει χρώμα ή τη θρησκεία. Υπερασπίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη για την ειρήνη».

Ιμπραίμοβιτς: “Προσπάθησα σκληρά να επικεντρωθώ στο παιχνίδι”

Ο αρχηγός της Σουηδίας Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς εξέφρασε τη συμπάθειά του για τους Παριζιάνους, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα την Παρασκευή το βράδι. «Είναι λυπηρό, τραγικό. Πράγματα όπως αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν,» είπε ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν στο Kanal 5, μετά τη νίκη (2-1) της Σουηδίας στο παιχνίδι με τους Δανούς για τα πλέι-οφ του Euro 2016. “Στέκομαι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Προσπάθησα σκληρά για να επικεντρωθώ στο παιχνίδι, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο,» πρόσθεσε ο 34χρονος επιθετικός, που βρίσκεται στην τέταρτη σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα, τον Ιούλιο του 2012, από την Μίλαν.

Το Friends Arena στη Στοκχόλμη φωτίστηκε στα κόκκινα, άσπρα και μπλε χρώματα της εθνικής Γαλλίας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν το παιχνίδι, ενώ οι παίκτες φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια anche.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σουηδίας Ερικ Χάμρεν είπε ότι οι επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, είχαν επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδα του. «Είναι τρομερό που που συνέβη,» είπε ο Χάμρεν στους δημοσιογράφους. «Είχαμε μια συνομιλία όταν μαζευτήκαμε και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δείξουμε ότι το κακό δεν μπορεί να επικρατήσει και ότι το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό σε ημέρες όπως αυτή.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: