Νέες συγκρούσεις στο Κόσοβο μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομίας




Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Πρίστινας μετά τη σύλληψη της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου, Ντονίκα Καντάι Μπουγιούπι και την ανεπιτυχή απόπειρα σύλληψης του ιδρυτή και βουλευτή του αντιπολιτευόμενου κινήματος “Αυτοδιάθεση” Αλμπίν Κούρτι.

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με στελέχη και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την έδρα της κυβέρνησης του Κοσόβου. Οι διαδηλωτές έριξαν μπογιές στους αστυνομικούς και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Μέλη της αντιπολίτευσης κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της κυβέρνησης όταν ενημερώθηκαν για τη σύλληψη της Ντονίκα Καντάι Μπουγιούπι και αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου πήγαν στο δικαστικό μέγαρο για να στηρίξουν τη βουλευτή. Η εισαγγελία του Κοσόβου πρότεινε, η Ντονίκα Καντάι Μπουγιούπι να παραμείνει προφυλακισμένη για 30 μέρες.

Το δικαστήριο της Πρίστινας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Αλμπίν Κούρτι και άλλων τριών βουλευτών της αντιπολίτευσης για παρεμπόδιση των εργασιών της Βουλής. Η βουλευτής της “Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου” συνελήφθη έξω από το σπίτι της και οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο.

Tanjug, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Πρίστινα, Σερβία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: