Μόνο στην Ελλάδα… Αφέθηκε ελεύθερος ο συλληφθείς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο




Στις 19 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 24χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται στην οργανωμένη επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, μετά τη δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Ο νεαρός, που αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται πως ανήκε στην ομάδα εκείνων που προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον βουλευτή και φέρεται να υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να τον προστατεύσει. Η εκτίμηση ωστόσο της Αστυνομίας, βάσει των βίντεο από την επίθεση στον βουλευτή, είναι πως ο 24χρονος είχε σκοπό να καθυστερήσει τη φυγή του κ. Κουμουτσάκου, και για τον λόγο αυτό όταν πιάνει τον βουλευτή αντί να τον οδηγήσει προς τους αστυνομικούς, τον οδηγεί προς το μέρος των διαδηλωτών.

Ο 24χρονος που έπεσε χθες αργά το απόγευμα στα χέρια της Αστυνομίας, λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου, όπως φαίνεται και στα επίμαχα βίντεο, είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει τον κ. Κουμουτσάκο με «κεφαλοκλείδωμα» και το έκανε όπως είπε «για να τον προστατεύσει» από το αγριεμένο πλήθος. Στο ολοκληρωμένο βίντεο όμως, που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια, ο νεαρός φαίνεται να συνεννοείται με κάποιον από αυτούς που είχαν μόλις χτυπήσει τον βουλευτή και ο οποίος φαίνεται να του λέει «παρ’ τον».

Ο 24χρονος, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται επίσης στο βίντεο να του κάνει νόημα πως κατάλαβε και στην συνέχεια πλησιάζει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και ακολουθούν οι γνωστές σκηνές με το κεφαλοκλείδωμα εν μέσω του αλλόφρονος πλήθους που πετάει μπουκάλια, βρίζει και χτυπά τον βουλευτή,

Ο άντρας πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και λίγο μετά τις 10:30 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο νεαρός εμφανίστηκε γελαστός και ατάραχος, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Κατά την προσαγωγή του 24χρονου στον Εισαγγελέα σήμερα, βρέθηκαν στο πλευρό του στην Ευελπίδων φίλοι και οικείοι του, καθώς και πολλά μέλη ποντιακών σωματείων.

Για την άγρια επίθεση σε βάρος του βουλευτή η Αστυνομία αναζητά τέσσερα άτομα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ποιους αναζητά ακόμα η αστυνομία

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό των τεσσάρων, εναντίον των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους.

Όλοι όπως λένε, έχουν ταυτοποιηθεί ενώ τα ευρήματα από τις έρευνες στα σπίτια δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς είναι μέλη της Χρυσής Αυγής (βρέθηκαν δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, δύο φυσίγγια των 7,62 mm και δύο σουγιάδες) που μάλιστα όπως λένε ανήκουν στον πυρήνα του Μενιδίου.

Ένας από τους βασικούς υπόπτους που έχει ταυτοποιηθεί και καταζητείται είναι ο άντρας με το καπέλο τζόκεϊ, που φαίνεται στις εικόνες να διασχίζει το πλήθος και να χτυπά με γροθιά τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο πρόσωπο, σπάζοντάς του τα γυαλιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έναν 23χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, που έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστεία και ξυλοδαρμό Πακιστανού στον Πειραιά, ενώ βρισκόταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Ο άντρας μάλιστα είχε προσαχθεί και τον Φεβρουάριο του 2015 στο ΑΤ Καλλιθέας για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Παρόμοια είναι και η περίπτωση ενός ακόμα από τους τέσσερις υπόπτους, που επίσης έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Μεταξύ των τεσσάρων είναι και η γυναίκα που φαίνεται στα πλάνα από τα επεισόδια να σκίζει με μανία το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου. Πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από τη Θεσσαλία, που επίσης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπή.

Τζ. Β., ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: