Μέρα χαράς: Ξεκίνησε ο 33ος Μαραθώνιος




Στο Καλλιμάρμαρο “χτυπά” σήμερα η καρδιά της Ελλάδας, όπου θα καταλήξουν οι χιλιάδες δρομείς που παίρνουν μέρος στον 33ο αυθεντικό Μαραθώνιο. Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ξεπερνούν τους 43.000 οι δρομείς.

Πάνω από 16.000 δρομείς τρέχουν στην Κλασική διαδρομή, τα 42.195 μέτρα από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων τρέχουν 27.000 άνθρωποι.

Ο 33ος Μαραθώνιος Αθηνών είναι γεγονός και οι δρομείς φόρεσαν τα αθλητικά τους, για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το νούμερο αυτό συνιστά αριθμό-ρεκόρ, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την αθλητική διοργάνωση ολοένα και αυξάνεται. Μάλιστα, μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται 6.500 ξένοι υπήκοοι, προερχόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες όλου του κόσμου.

Η Αθήνα κινείται στους ρυθμούς του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, και η Τροχαία έχει ήδη προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα:

  • Από τις 6 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα θα κλείνει σταδιακά η περιοχή που περικλείεται στην κλασσική διαδρομή, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, Μαραθωνοδρόμων, Λεωφ. Μαραθώνος, Λεωφ. Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, Β. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Παναθηναϊκό Στάδιο.
  • Το κέντρο της Αθηνά είναι κλειστό από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και συγκεκριμένα οι δρόμοι: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Φιδιππίδου, Μεσογείων (Σχολή Αστυνομίας), Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου στο ύψος του Hilton, Ηρώδου Αττικού, Παναθηναϊκό Στάδιο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: