Με σύγχρονο αμερικάνικο οπλισμό η στρατιωτική παρέλαση του Αττίλα




Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του τέως Αμερικανού πρέσβη ότι «το κυπριακό δεν είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής» και την παρουσία της ηγεσίας του κατοχικού στρατού στη δεξίωση της νέας Αμερικανίδας πρέσβειρας, είδαμε χθες στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης του Αττίλα για την παράνομη ανάκηρυξη του ψευδοκράτους σύγχρονο αμερικανικό οπλισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει και τα εξής:

“Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την πώληση οπλισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία και απαιτούσαν την απομάκρυνση αμερικάνικου οπλισμού από την ΕΛΔΥΚ, εξοπλίζουν τον κατοχικό στρατό με όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

Η επιλεκτική συμπεριφορά της επίσημης πολιτικής αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία εναποθέτει ελπίδες για την επίλυση του κυπριακού μονομερώς στις ΗΠΑ και στη Βρετανία χωρίς να αξιοποιεί τον αναβαθμισμένο διεθνή και περιφερειακό ρόλο της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Αναμένουμε από την κυπριακή κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε έντονα διαβήματα προς την αμερικανική κυβέρνηση και ότι θα αναθεωρήσει την εξωτερική της πολιτική”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: