Λεβέντης: “10 βουλευτές βόμβες έχει η κυβέρνηση”




Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει δέκα “βόμβες” στις τάξεις της, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ομάδα των 53.

“Νομίζω ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν 53 άτομα που είχαν υπογράψει και είναι εξ αυτών 11 εν ενεργεία βουλευτές, ο ένας εξ αυτών έφυγε ήδη. Είναι άλλες 10 βόμβες να σκάσουν. Και περιθώρια έχει για τρεις.

Η αγωνία αυτή για την ερχόμενη πτώση της κυβέρνησης με οδήγησε να πάω στο βήμα της Βουλής και να πω κ. Τσίπρα πριν πάθεις αυτό που έπαθε ο Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου, πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε μια οικουμενική” είπε μιλώντας στο MEGA.

Χαρακτήρισε “λάθος” την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επανερχόμενος στην πρότασή του για περικοπή των συντάξεων των πλουσίων. “Είναι 80.000 συντάξεις, έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, από νοίκια, από τόκους καταθέσεων, μερίσματα εταιρειών, σε αυτούς λέω, με βάση εισοδηματικά κριτήρια ότι πρέπει να κοπεί η σύνταξη” τόνισε.

Υποστήριξε πως με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε ένα ποσό μηνιαίως “που θα μας έκανε να μην πειράξουμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, ενώ τώρα θα πειραχθούν όλοι”. Προειδοποίησε ότι “συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα”.

Αν.Π. Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: