Κρόιφ: «Θέλω να μιλάω για μπάλα για να ξεχνιέμαι»




Δύσκολες ημέρες για τον Γιόχαν Κρόιφ, καθώς ο Ολλανδός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δίνει μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες. Ο 68χρονος «ιπτάμενος Ολλανδός» έχει ξεκινήσει θεραπεία και δήλωσε πως το ποδόσφαιρο τον κάνει να ξεχνιέται και του δίνει δύναμη:

«Είμαστε σε καλό δρόμο με τη θεραπεία μου, χάρη και στο εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό με το οποίο περνάμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας», δήλωσε ο Κρόιφ στην εφημερίδα της πατρίδα του «Telegraph» και συμπλήρωσε:

«Θέλω να μιλάμε για μπάλα και να σχολιάζουμε το ποδόσφαιρο. Είναι το μόνο που μου δίνει χαρά και με κάνει να ξεχνάω την ασθένεια». Ο θρυλικός Ολλανδός, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, που έκανε τεράστια καριέρα κυρίως σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι να υποβληθεί σ’ επέμβαση στην καρδιά το 1991.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε αντικαπνιστικές καμπάνιες σε όλον τον κόσμο. Μετά το 1996 εγκατέλειψε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και αποτελούσε τιμής ένεκεν τον προπονητή της εθνικής Καταλονίας από το 2009 μέχρι το 2012.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Άμστερνταμ, Netherlands

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: