Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους – Φώφη: Δεν θα γίνουμε συνεργοί




«Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από στημένους διαλόγους και διακομματικές επιτροπές, εκτός βουλής, ν’ αποσπάσει την ανοχή του λαού στα βάρβαρα μέτρα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχει η Ελλάδα. Δεν έχουν καμία σχέση με την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και της χώρας».

«Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη – παρωδία» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα, με τη στάση τους. Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

«Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα και γιατί αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες από εμάς. Όμως αυτός ο διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία», δήλωσε αρχικά η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της εξάωρης Σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε: «Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα».

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά είπε ότι δεν συζητήθηκε επί της ουσίας και πως τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει. «Τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί, ας μας το πει. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή. Δεν αρκούν τα ευχολόγια γι αυτό το ζήτημα από την πλευρά της Κυβέρνησης. Θα συνιστούσα σε όσους από την πλευρά της Κυβέρνησης επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας στο θέμα αυτό, να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις», υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Πρωθυπουργού, για τη δημιουργία δύο επιτροπών που οδηγούσαν σε παράκαμψη των διαδικασιών της Βουλής.

Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι συμφώνησε σε ένα πλαίσιο κυρίως για την αντιμετώπιση της πολύ σημαντικής Συνόδου Κορυφής ενώ για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ανέφερε ότι χρειάζεται να είναι τολμηρή μεταρρύθμιση και η κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για τον εκλογικό νόμο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, άμεσα από αυτή τη Βουλή. «Το διεκδικούσαμε από την προηγούμενη Βουλή, όμως δεν το δέχτηκε αυτό ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του», είπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: