Κόντρα Καμμένου-Ποταμιού για τους… αγίους στις στολές




Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και στο Ποτάμι – αυτή τη φορά για τις… εικόνες αγίων που θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους όσοι στρατιωτικοί το επιθυμούν.

Οπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέδωσε διαταγή, σύμφωνα με την οποία οι αξιωματικοί και οι οπλίτες των ΕΔ θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, επίρραμμα με τον αντίστοιχο, για κάθε όπλο, «προστάτη άγιο ή αγία (δηλαδή τον Αγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Αγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου»…

«Αν έχουν Θεό…»: Στη δήλωσή του, ο Σπ. Δανέλλης σημειώνει μεταξύ άλλων πως «είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε ”αριστερίζουσα” δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο ”ποίμνιο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑνεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η δικτατορία του Μεταξά ούτε η χούντα των συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν».

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι δηλώσεις Δανέλλη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το οποίο ανέφερε πως «η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του Ποταμιού ευχήθηκε «να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος». Βοήθειά μας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: