153 οι νεκροί, 83 τραυματίες… “Πυροβολούσαν σαν να είμαστε πουλιά”, είπε μάρτυρας




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: 153 είναι οι νεκροί που έχουν καταμετρηθεί στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν και αλλού στο Παρίσι όπου ένοπλοι είχαν το βράδυ της Παρασκευή πάρει εκατοντάδες ομήρους, δήλωσαν πηγές στη γαλλική αστυνομία και μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ενας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι “μας πυροβολούσαν σαν να είμασταν πουλιά”…

Στην αίθουσα αυτή βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία.

Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετέβη στον συναυλιακό αυτό χώρο με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Ολάντ κάλεσε το στρατό, έκλεισε τα σύνορα

Μπορεί να είναι και 100 νεκροί μέσα στο θέατρο, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης… Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στο θέατρο Μπατακλάν…

Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί έξω από το θέατρο Μπατακλάν ακούστηκαν και ουδείς γνωρίζει αν είναι επιχείρηση της αστυνομίας ή νέες επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο πριν από λίγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» στη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής, ανακοινώνοντας σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα».

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «[Είμαι] συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ βρισκόταν απόψε στις κερκίδες του Stade de France, από όπου παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας. Νωρίτερα σήμερα είχε συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: