Καταδίκη διατύπωσης κατηγοριών κατά του δημοσιογράφου Καλατζή




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με ανακοίνωσή του καταδικάζει “τις αστήρικτες βαριές κατηγορίες” που στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή, ο οποίος, όπως αναφέρει, “παρουσιάζεται λίγο πολύ ως πλαστογράφος που με δόλιες ενέργειες παραποιεί την πραγματικότητα”.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, το οποίο υπογράφει ο Μανώλης Καλατζής, το ΔΣ της ΕΣΚ αναφέρει ότι “ένας δικηγορικός οργανισμός οφείλει να είναι φειδωλός στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί δημοσίως εναντίον ανθρώπων και πάρα πολύ προσεκτικός όταν τους αποδίδει σοβαρότατα ποινικά αδικήματα”.

“Δεν είναι νοητό τα όποια λάθη διέπραξε η Βουλή να τα φορτώνεται ένας δημοσιογράφος, ο οποίος στα πλαίσια της εργασίας του θεωρεί ως δεδομένο ότι τα όσα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Νομοθετικού Σώματος μιας χώρας και έγκυρα είναι και αυθεντικά”, προστίθεται.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών δεν ισχυρίζεται ότι οι δημοσιογράφοι είναι αλάνθαστοι. Ωστόσο, είναι άδικο και προκλητικό να παρουσιάζονται, όχι λίγες φορές τα τελευταία χρόνια, ως επαγγελματίες χωρίς αρχές και αξίες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

`Οπως σημειώνεται, “ο συνάδελφος με βάση έγγραφα που εξασφάλισε από την ιστοσελίδα της Βουλής και δημοσίευσε αυτούσια στην εφημερίδα όπου εργάζεται, έγραψε μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω δικηγορικό γραφείο εισέπραξε από την Τράπεζα Κύπρου αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή για υπηρεσίες που παρείχε προς την εν λόγω τράπεζα”.

“Ωστόσο, το υπό αναφορά δικηγορικό γραφείο με ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα και υπογράφει ο Διευθύνων Συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου κ. Νίκος Παπαευσταθίου καταγγέλλει τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα που επισύρουν ποινές πολυετούς φυλάκισης. Τους κατηγορεί ότι πρόσθεσαν στο έγγραφο τρία μηδενικά και μετέτρεψαν τις χιλιάδες ευρώ αμοιβής του γραφείου σε εκατομμύρια ευρώ. Πιο αναλυτικά κατηγορούν το δημοσιογράφο για πλαστογραφία εγγράφου, παραποίηση δημοσίου εγγράφου και κυκλοφορία του”, προστίθεται.

Η αλήθεια, όμως, αναφέρει το ΔΣ της ΕΣΚ, “είναι ότι η όποια επέμβαση στα έγγραφα και προσθήκη των τριών μηδενικών έγινε στα πλαίσια εργασίας της Βουλής, όπως εκ των υστέρων παραδέχθηκε επισήμως η ίδια η Βουλή των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια αυτά τα έγγραφα εκ παραδρομής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της”, σημειώνεται.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: