Καντάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης




Ο Γιώργης Χριστοδούλου, τραγουδοποιός με οκτώ προσωπικά άλμπουμ και μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική αλλά και την ισπανική μουσική σκηνή, παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Καντάδα” την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις εννέα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εξαιρετική δουλειά του Γ. Χριστοδούλου είναι βασισμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Ραπίτη κ.α.

Μια ιδέα της Αρλέτας και η ανάγκη του Γιώργη να εκφραστεί μέσα από αγαπημένα τραγούδια με τα οποία είχε μεγαλώσει, ήταν αρκετά για να δώσουν το έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής “Καντάδας”. Το ομώνυμο προσωπικό μουσικό project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014 στην καρδιά των Κυκλάδων, στο κάστρο της Αντιπάρου. Από τότε, από τη Σάμο έως το Λονδίνο, από τον Πόρο έως τη Βαρκελώνη και από την Πλάκα έως τη Βόρεια Ελλάδα, η Καντάδα ταξίδεψε, αφουγκράστηκε την αγάπη του κοινού, ωρίμασε και αναδείχθηκε σήμερα σε μία από τις αγαπημένες δουλειές του Γιώργη Χριστοδούλου.

Στην Καντάδα, μεγάλοι δημιουργοί που άφησαν εποχή -όπως οι Αττίκ, Λεό Ραπίτης, Κώστας Γιαννίδης, Μιχάλης Σουγιούλ- συμπορεύονται υπό την καλλιτεχνική υπογραφή του τραγουδοποιού. Η κομψότητα και το ξεχωριστό ύφος του Γιώργη Χριστοδούλου συναντήθηκαν με τις jazz επιρροές και τις λιτές ενορχηστρώσεις οι οποίες απελευθερώνουν τη δύναμη των τραγουδιών και επιτρέπουν στον ακροατή να εξερευνήσει την καλλιτεχνική τους αξία. Με όργανα ακουστικά, όργανα “δρόμου” όπως είναι η κιθάρα, το βιολί, το ακορντεόν, το κλαρινέτο, ο τραγουδοποιός δανείζεται τον όρο “Καντάδα” για να παρουσιάσει ένα δίσκο με τραγούδια που δεν πλήγωσε ο χρόνος, αλλά ανέδειξε πόσο ποτισμένα είναι με το ταλέντο των δημιουργών τους

Γιώργης Χριστοδούλου: Φωνή, γιουκαλίλι

Χάρης Σταυρακάκης : πιάνο, ακορντεόν
Γιώτης Παρασκευαΐδης:κιθάρα
Αντώνης Αρβανίτης :κοντραμπάσο

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ώρα 21.00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: