Κάμερον: “Τεράστιες οι διαφωνίες για το μέλλον Άσαντ”




Οι διαφωνίες για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν τεράστιες, όμως φαίνεται να περιορίζονται, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προσθέτοντας ότι υπάρχει κάποια ελπίδα πως η διαδικασία πολιτικής μετάβασης θα μπορέσει να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G20 που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας ο Κάμερον σημείωσε ότι είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Άσαντ, πως ο βομβαρδισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία είναι «λάθος».

«Οι διαφορές μεταξύ αυτών που πιστεύουμε ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει αμέσως και εκείνων, όπως ο πρόεδρος Πούτιν, που τον υποστήριζαν και εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν ήταν τεράστιες», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι μειώθηκαν (…) Ελπίζω ότι μπορούμε να περιορίσουμε και άλλο τις διαφορές, όμως θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές» σχετικά με το μέλλον του Άσαντ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Κάμερον επεσήμανε ότι κάλεσε τον Πούτιν να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα ώστε να υποστηρίξουν μια μετάβαση στη Συρία μακριά από τον Άσαντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, οι συμμετέχοντες στη G20 συμφώνησαν να γίνουν βήματα προκειμένου να αποκοπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να υπάρξει καλύτερη προστασία των κρατών μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αττάλεια, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: