Ηττα (2-0) και στο γόητρο του ΑΠΟΕΛ από ενέργειες οπαδών του




Το ΑΠΟΕΛ έχασε χθες βράδυ στην Τρίπολη από τον Αστέρα Τρίπολης 2-0 για τον 4ο γύρο του Europa League, αλλά η ήττα που είναι πάντοτε μέσα στο παιχνίδι παίρνει άσχημες διαστάσεις εξαιτίας της διακοπής του παιχνιδιού για περίπου 14 λεπτά στο β’ ημίχρονο λόγω της ρίψης φωτοβολίδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς της κυπριακής ομάδας, που άναψαν και φωτιές στην εξέδρα με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο  Αυστριακός διαιτητής Όλιβερ Ντράχτα φέρεται να έχει γράψει στο Φύλλο Αγώνα ότι οι φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, και ότι αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα στο β΄ ημίχρονο διότι «αγνόησαν τις συστάσεις μου» μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Η κακή συμπεριφορά, «χωρίς λόγο» όπως σχολιάστηκε, των οπαδών του ΑΠΟΕΛ ενδέχεται να κοστίσει στον σύλλογο βαριά τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ, ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

«Το παρατράβηξαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Έριχναν τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη. Και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. Ειδικά στο 68` τις έριξαν απανωτές και μάλιστα σε ένα σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωματικοί. Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Για να καταλάβει κανείς, ουδείς εκ των περίπου 1000 υποστηρικτών του ΑΠΟΕΛ ήθελε να καυγαδίσει με αυτούς του Αστέρα. Μάλλον αψυχολόγητη η ενέργειά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Άναψαν φωτιά στην κερκίδα που τους φιλοξένησε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του γηπέδου να προσπαθούν να τη σβήσουν», έγραψε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά sites στην Ελλάδα, το sport24.gr.

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δήλωσε μετά τον αγώνα:

“Ήταν ματς με δύο όψεις. Στο αγωνιστικό ήταν καλύτερος στο πρώτος μέρος ο ΑΠΟΕΛ με το 2-0 όμως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε διακοπές ό,τι έγινε ήταν λυπηρό. Μετά το αποτέλεσμα είναι δύσκολο για την συνέχεια. Ακλουθεί το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε σοβαροί στο επόμενο παιχνίδι. Κρινόμαστε βάσει αποτελέσματος. Είναι δύσκολο αλλά κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ σου. Από την πρώτη στιγμή στην Τρίπολη η φιλοξενεία ήταν απίστευτη. Οι οπαδοί μας είναι φιλέλληνες αγαπούν την Ελλάδα δεν περίμενα ότι θα συμπεριφέρονταν με αυτό το τρόπο. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη που πρέπει να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο”.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, δεν θα μπορούσε να αρχίσει και να τελειώσει χειρότερα για τον ΑΠΟΕΛ το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League.

Με το «καλημέρα», αν και νύχτα, στο 2ο λεπτό του αγώνα, μετά από κακή αμυντική συνεννόηση,  δαιμόνιος Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Αστέρα, Μπερτόλιο κάρφωσε με βολίδα την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ, 1-0.

Και στη δύση του ημιχρόνου, 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιάννου με κεφαλιά πέτυχε το 2-0, και έστειλε την κυπριακή ομάδα στα αποδυτήρια θρύψαλα, και τον προπονητή Κετσπάγια μ’ έναν ανεξέλεγκτο εκνευρισμό.

Εάν τα στατιστικά στοιχεία έπαιζαν ποδόσφαιρο, ο ΑΠΟΕΛ, με συντριπτική υπέρ του κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, έπρεπε να έφευγε θριαμβευτής και όχι ηττημένος. Η υπεροχή του μεταφράστηκε σε δύο καλές ευκαιρίες, μία από τις οποίες, του Στίλιτς, βρήκε δοκάρι.

Ο Αστέρας Τρίπολης, καλά στημένος, ιδίως αμυντικά, και δίχως άγχος στις κινήσεις του, έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι καλύτερα.

Ο ΑΠΟΕΛ, και στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε και συνέχισε με νευρικότητα.  Είχε μια καλή ευκαιρία στο 67¨πάλι με τον Στίλιτς αλλά το σουτ του, εν κινήσει, με το αριστερό, έφερε τη μπάλα ελάχιστα έξω.

Ένα λεπτό αργότερα, και για δεύτερη φορά στο χθεσινό παιχνίδι, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εκτόξευσαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας έσπευσαν αμέσως να τις απομακρύνουν, ο  Αυστριακός διαιτητής είχε αντιληφθεί το συμβάν, οδήγησε αμέσως τους ποδοσφαιριστές στη φυσούνα και διέκοψε το παιχνίδι προσωρινά.

Ο αθλητικός συντάκτης που μετέδιδε τον αγώνα στην Ελλάδα σχολίασε:

«Οι Κύπριοι δεν κάθονται ήσυχοι. Δημιουργούν πρόβλημα χωρίς λόγο. Δεν άκουσαν τις συστάσεις του διαιτητή, ο οποίος δίκαια διέκοψε τον αγώνα».

Μετά από περίπου 14 λεπτά, και αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις του διαιτητή με αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, το παιχνίδι ξανάρχισε, αλλά πλέον η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει τόσο κατά του ΑΠΟΕΛ, που μπάλα της προκοπής δεν παίχτηκε. Η ομάδα της Λευκωσίας είχε ικανοποιητική κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο και στην επίθεση, αλλά προδόθηκε από την άμυνά του.

Ο Αστέρας κέρδισε δίκαια, και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση στη Πράγα με αντίπαλο την Σπάρτα. Ο ΑΠΟΕΛ μένει εκτός.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου είναι: Σάλκε 8 βαθμοί, Σπάρτα Πράγας 6, Αστέρας Τρίπολης 4 και ΑΠΟΕΛ 3.

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: