Ισραήλ: Η “σέλφι” του Αλέξη με τους νέους




Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με εθελοντές της IsraAID, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στη Λέσβο παρέχοντας υπηρεσίες διάσωσης, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και σίτιση σε πρόσφυγες.

Επίσης συναντήθηκε με μέλη της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Η IsraAID εκτός του ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της χώρας, διαθέτει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινής συμμετοχής Ισραηλινών και Αράβων εθελοντών, οι οποίοι συμβάλλουν στον διαθρησκευτικό διάλογο. Στο πλαίσιο της παρέμβασής τους υπέρ των προσφύγων εκτός από την Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στη Σερβία και την Κροατία.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπία συνάντησαν μέλη της ΜΚΟ «ΜΕΕΤ», η οποία διδάσκει πληροφορική από κοινού σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προωθώντας τη συνύπαρξη που ακυρώνει στην πράξη το φόβο του ενός για τον άλλον. Μέσω της ιστοσελίδας της, η οργάνωση προβάλλει το ίδιο γεγονός όπως παρουσιάζεται από τις δύο πλευρές και τροφοδοτεί το διάλογο και τη σύγκριση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: