Υπαινιγμοί Μούτκο κατά WADA και αγωγές αθλητών




Ο Βιτάλι Μούτκο δήλωσε την Τετάρτη στη Μόσχα ότι οι παράγοντες του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) βρίσκονταν κάτω υπό πίεση στην έρευνα που διεξήγαγαν για τις καταγγελίες περί φαρμακοδιέγερσης Ρώσων αθλητών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του θα συνεχίσει να τιμωρεί σκληρά αθλητές για το ντόπινγκ και ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να λύσει μόνη της το πρόβλημα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά ξένων παραγόντων και οργανισμών, όπως ο WADA.

To RIA μετέδωσε ακόμη ότι Ρώσοι αθλητές που κατηγορούνται για ντόπινγκ από τον WADA θα καταθέσουν μήνυση εναντίον μιας συναθλήτριάς τους και του συζύγου της που φέρονται να είναι αυτοί, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στο ρωσικό αθλητισμό.

Επίσης το πρακτορείο, επικαλούμενο έναν από τους αθλητές, αναφέρει ότι θα μηνύσουν και το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD που πρόβαλε ένα βίντεο σχετικά με τη χρήση ντόπινγκ από τους αθλητές.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού εμφανίζονταν κάποια πρόσωπα να δίνουν στοιχεία για οργανωμένο ντόπινγκ στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων η αθλήτρια των 800 μέτρων, Γιούλια Στεπάνοβα, η οποία το διάστημα αυτό εκτίει ποινή αποκλεισμού για αναβολικά, και ο σύζυγός της, Βιτάλι Στεπάνοφ, που εργάστηκε μεταξύ 2008-2011 για τον Rusada.

Χρ. Μουρδ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: