ΗΠΑ: “Δεν είχαμε εμπλοκή στο συμβάν με το ρωσικό αεροσκάφος”




Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ «δεν ενεπλάκησαν» στο περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε σήμερα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, δήλωσε αξιωματικός του Πενταγώνου.

«Οι Τούρκοι σύμμαχοί μας, μας ενημέρωσαν ότι τα πολεμικά τους αεροσκάφη κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας κοντά στην συριακή μεθόριο αφού το ρωσικό αεριωθούμενο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας σήμερα», επισήμανε αυτός ο αξιωματικός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλακεί σε αυτό το περιστατικό», προσέθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος τύπου του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Στίβ Ουόρεν, δήλωσε ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στα σύνορα με τη Συρία σήμερα, ωστόσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν τα δεδομένα προκειμένου να διευκρινίσουν πού ακριβώς συνέβη το περιστατικό.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, ότι δηλαδή ο τουρκικός στρατός προειδοποίησε τους Ρώσους πιλότους 10 φορές προτού εμπλακεί και ότι οι Ρώσοι δεν ανταποκρίθηκαν, ο Ουόρεν δήλωσε σε μια ενημέρωση στο Πεντάγωνο: «Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Ναι».

Ο Στιβ Ουόρεν, που έκανε τις δηλώσεις αυτές σε μια βιντεοδιάσκεψη ενώ βρισκόταν στη Βαγδάτη, προσέθεσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο Ρώσοι πιλότοι.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

http://mignatiou.com/2015/11/i-tourkmeni-skotosan-tous-pilotous-epithesi-poutin-lavrof-stin-tourkia/

http://mignatiou.com/2015/11/rosiko-su-24-katerripsan-sta-sinora-me-siria-i-tourki-tha-apantisi-i-moscha/

http://mignatiou.com/2015/11/itan-promeletimeni-energia-tis-tourkias-i-katarripsi-tou-rosikou-aeroskafous/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: