ΗΠΑ: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από τρομοκράτες




Η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει “προς το παρόν καμία ένδειξη” ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Τζέιμς Κλάπερ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI), χαρακτήρισε επίσης “απίθανο” να διαθέτουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τα μέσα για να καταρρίψουν ένα εμπορικό αεροσκάφος εν πτήσει, προσθέτοντας όμως ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να “αποκλείσει” εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Το ρωσικό Airbus A321-200 κατέπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ερημική, ορεινή περιοχή του Σινά ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του αεροπλάνου σε αντίποινα για τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, υπενθύμισε ο Κλάπερ αναφερόμενος στην ανακοίνωση που έκανε ένα παρακλάδι της οργάνωσης αυτής στην Αίγυπτο. “Όμως πραγματικά δεν ξέρουμε” αν εμπλέκονται οι τζιχαντιστές, συνέχισε.

“Όταν αναλυθούν τα μαύρα κουτιά (…) ίσως θα μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα” εξήγησε.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν οι 217 επιβάτες του και τα 7 μέλη του πληρώματος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: http://mignatiou.com/2015/11/metaferonte-sti-rosia-i-sori-ton-nekron-tou-airbus/

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: