Ιδέες για τη χρήση της φλούδας του λεμονιού

A man works on a sculpture made with lemons and oranges ahead of the 82nd Lemon Festival in Menton, France. EPA, SEBASTIEN NOGIER
Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τη φλούδα ενός λεμονιού. Για παράδειγμα, είναι ιδανικό για να φρεσκάρουμε τον αέρα, δεδομένου ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών είναι ιδιαίτερα έντονο.

Είναι επίσης χρήσιμο για τη διακόσμηση, για τον καθαρισμό και ακόμη και για την κατασκευή φυσικών προϊόντων ομορφιάς. Εάν χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας τότε θα σκεφτείτε πολλές ακόμα εφαρμογές αυτής της αρωματικής φλούδας.

Ας δούμε μερικές ιδέες για τη χρήση της φλούδας λεμονιού, που πιστεύουμε ότι θα σας εμπνεύσουν για πολλές ακόμα εφαρμογές.

1. Διακοσμητικά κεριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα σε ταινίες ή ακόμη και σε φέτες για να διακοσμήσουν τα κεριά σας. Θα δώσει μια φρέσκια πινελιά στο δωμάτιό σας και η μυρωδιά θα είναι υπέροχη!

2. Το να αποξηράνετε τα λεμόνια είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μπορείτε να κόψετε το λεμόνι σε φέτες ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αποξηράνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον φούρνο στη θέση του αέρα και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό. Τα αποξεραμένα κομμάτια του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά πράγματα φτιάχνοντας ακόμα και κοσμήματα.

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: