Οι Πόντιοι έδωσαν ένα γερό μάθημα στους ναζί της Χ.Α.




Κακήν κακώς, με… γροθιές και κλωτσιές, έδιωξαν οι Πόντιοι της Θεσσαλονίκης από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις δηλώσεις Φίλη που διοργάνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Χατζησάββα και τον πρώην βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο της οργάνωσης Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Σύμφωνα με το Mega, η ένταση πυροδοτήθηκε όταν οι Πόντιοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, που προσήλθαν θέλοντας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τους δήλωσαν πως είναι ανεπιθύμητοι και τους ζήτησαν να φύγουν, εκείνοι όμως αρνήθηκαν.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με Πόντιους να επιτίθενται με μανία στους Χατζησάββα και Ματθαιόπουλο για να τους απομακρύνουν από το σημείο και τον βουλευτή Κιλκίς και τον δημοτικό σύμβουλο της ΧΑ να προσπαθούν να ανταποδώσουν τα χτυπήματα.

Ψυχραιμότεροι διαδηλωτές προσπάθησαν να τους φυγαδεύσουν αποτρέποντας τα χειρότερα, ενώ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για ένα “μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό”, θέτοντας το ερώτημα εάν τα “κόμματα και τα κανάλια του λεγόμενου ‘συνταγματικού τόξου’ θα επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και θα εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης, όπως κάνουν ασταμάτητα τα τελευταία 24ωρα κατά της Χρυσής Αυγής”.

Στη σημερινή συγκέντρωση των Ποντιακών Σωματείων της Βόρειας Ελλάδας το “παρών” έδωσαν χιλιάδες διαδηλωτές, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, όπως ανέφερε και το κάλεσμα των Σωματείων.

Στο μεταξύ, με επίκαιρη της ερώτηση προς τον Νίκο Παππά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: