Η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα πλαστά χρεόγραφα Σώρρα




Του Ελευθέριου Ρήνου

Τα τελευταία χρόνια, η θεματολογία των άρθρων μου επανέρχεται στην «οργάνωση Σώρρα», σε σημείο που κάποιοι θεωρούν πως ασχολούμαι υπερβολικά με το εν λόγω θέμα.  Εκτός από τη φανερή πλευρά του πράγματος, τη σύγκρουση του ερευνητή με τους διακινητές πλαστών εγγράφων και τους συμμετέχοντες σε μια απάτη κατά του Ελληνικού Λαού, υπάρχει και η πλευρά που δεν φαίνεται λόγω της απόφασής μου να μην την αποκαλύψω μέχρι σήμερα.

Είναι η πλευρά των συγγενών και φίλων όσων έχουν πέσει θύματα της «οργάνωσης Σώρρα» και από ευγενικοί άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε πειθήνια όργανα, γεμάτα θυμό, άρνηση και τάσεις εκδίκησης κατά ανθρώπων που δεν γνωρίζουν καν. Οι φωνές των ανθρώπων που βλέπουν τους φίλους και τα μέλη των οικογενειών τους να βυθίζονται στο μίσος μιας οργάνωσης, με παραθρησκευτικές προεκτάσεις, την οποία θεωρώ άκρως εγκληματική, μου δίνουν δύναμη, παρά τις ύβρεις, τις απειλές και τη στοχοποίηση.

Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 2015 επισκέφθηκα την Εισαγγελία Αθηνών και πληροφορήθηκα επίσημα πως μετά το ντοκιμαντέρ του zougla.gr το καλοκαίρι του 2014 (https://www.youtube.com/watch?v=afMyClk0fMQ), κατατέθηκε μήνυση εναντίον μου από μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι προσέθεσαν σε αυτήν τους δημοσιογράφους κκ Σκουλούδη και Τριανταφυλλόπουλο. Αν και δεν είχα ενημερωθεί μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη μήνυση, με αριθμό βιβλίου μηνύσεως Γ/2014/864, απορρίφθηκε την 7η Ιανουαρίου 2015 από τον Εισαγγελέα με απορριπτική διάταξη κατά το άρθρο 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφού θεωρήθηκε πως ήταν αβάσιμη κατά το νόμο. Μέχρι σήμερα είναι η μόνη μήνυση που έχω δεχθεί, παρά τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης Σώρρα, που εκτός από τη «μικρή αγγελία» που έχουν δημοσιεύσει για την εύρεση βολικού δικαστικού λειτουργού (sic), αρέσκονται να με απειλούν.

Πάντως, ακόμη κι αν αρχίσουν να προσεύχονται στον «Ζευς» για να πέσει χαλάζι στη Ρόδο σε μέγεθος ροδάκινων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκ μέρους μου κατάθεση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, για την τιμωρία στο έπακρο όσων τολμούν να επιβάλουν το σκοταδισμό και το ψεύδος πάνω στη δημοσιογραφική έρευνα.

Στο ίδιο πλαίσιο και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας μου για τα πλαστά «χρεόγραφα» των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπόσχεται ότι θα μας μοιράσει ο Αρτέμης Σώρρας με αντάλλαγμα τη ψήφο μας, προχώρησα στην κατάθεση της σχετικής μηνυτήριας αναφοράς μου στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, με κοινοποίηση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς μου για την απάτη των 600 δις ακολουθεί.

#####################################

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

πρόθεσή μου είναι να σας γνωστοποιήσω τις αξιόποινες πράξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μου από τη δράση της «οργάνωσης Σώρρα», όπως και την τέλεση δεκάδων αδικημάτων εκ μέρους των μελών της, ωστόσο θεωρώ πως η έκταση της πληροφορίας θα κάνει αδύνατη την ενασχόλησή σας. Για το λόγο αυτό, θα περιορίσω την επιστολή μου στο ευκολότερα αποδείξιμο έγκλημα, αυτό της χρήσης πλαστού εγγράφου και της προσπάθειας εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων Πολιτών.

Με την από 16-6-2015 Εξώδικη – Δήλωση – Πρόσκλησή του, ο Αρτέμιος Β. Σώρρας, κάτοικος Πατρών, επί της οδού Θεοδότου, αριθμός 24-26, απεύθυνε πρόταση εξαγοράς των μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος.

Στην πρόταση αυτή και ειδικότερα στη σελίδα 3 υποβάλει αντίγραφο του χρεογράφου με το οποίο επιθυμεί να προβεί στη συναλλαγή αυτή, το οποίο χαρακτηρίζει σαν «International Bill of Exchange (IBOE) No 2012-1000-SLW-0010-0524 / UCC DOCUMENT Nos 20000422643063. Μαζί έχει υποβάλει στη σελίδα 4 την απόδειξη κατάθεσης «Custodial Deposit Receipt Federal Transfer & Custody Agents Inc Certificate No: ELGATE 12182012001».

Το χρεόγραφο αυτό, το οποίο βρίσκεται στη σελίδα 3 της συγκεκριμένης εξωδίκου προτάσεως, είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Στην διαπίστωση αυτή κατέληξα, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου έρευνας, μετά από επιβεβαίωση από το Γραφείο του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού απέστειλα αντίγραφο του χρεογράφου).

Η επικοινωνία μου έγινε με τον κ. Rich Delmar, Ειδικό σύμβουλο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών (Counsel to the Inspector General, Department of the Treasury), τηλέφωνο 001-202-927-3973, κινητό 001-202-528-8997 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου.

Η απόδειξη της σελίδας 4 είναι μια υποτιθέμενη απόδειξη κατάθεσης σε ανύπαρκτη εταιρεία – «φάντασμα» στο Τορόντο του Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν. Τα διεθνή κυκλώματα που εμπορεύονται άχρηστους τίτλους χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο για να καταθέτουν ανύπαρκτα ποσά και στη συνέχεια να βγάζουν εγγυητικές επιστολές μυθικών διαστάσεων, βασισμένες στα κατατεθειμένα πλαστά χρεόγραφα (όπως έκανε ο Αρτέμιος Σώρρα στην προσπάθεια του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, όπου απέστειλε εγγυητική επιστολή της «DDMBG») .

Ο τίτλος των 100 δις δολαρίων που έχει σταλεί στο Τ.Χ.Σ. υποτίθεται ότι έχει κατατεθεί εκεί, μαζί με 600 δισεκατομμύρια σε ίδιας προέλευσης πλαστούς τίτλους με άλλους σειριακούς αριθμούς, τα οποία τάχα έχει καταθέσει ο Αρτέμιος Σώρρας υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας και από τα οποία υπόσχεται είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ σε κάθε Έλληνα ψηφοφόρο, εφόσον κατακτήσει την εξουσία!

Ο δε τραπεζίτης – διαχειριστής (Anthony Diamond ή Αντώνης Διαμαντόπουλος) των ποσών αυτών, έχει καταδικαστεί στον Καναδά για παρόμοιας φύσης οικονομικά εγκλήματα, ωστόσο στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί ως μάρτυρας σε ποινική δίκη και με τη ψευδομαρτυρία του, αλλά και τη χρήση πλαστών εγγράφων, αθωώθηκε ο Αρτέμιος Σώρρας και ο Εμμανουήλ Λαμπράκης από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων (απόφαση 67650/2013 του Η’ Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών). Είναι ο άνθρωπος πίσω από την «DDMBG» (Diamond + Diamond Merchant Banking Group), εταιρεία φάντασμα, που δεν είναι φυσικά τράπεζα και για την οποία οι τραπεζικές αρχές του Καναδά έχουν εκδώσει προειδοποίηση αποφυγής συναλλαγών λόγω απάτης.

Στο ίδιο συμπέρασμα, πως η κατάθεση των χρεογράφων Σώρρα στη Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc (δήθεν «αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων») είναι απάτη, κατέληξε η Τράπεζα της Ελλάδος με το από 4 Οκτωβρίου 2012 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 177 εσωτερικό έγγραφο της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων που διέρρευσε στον τύπο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την εφημερίδα Έθνος μηνύθηκαν για το έγγραφο αυτό από τον Αρτέμιο Σώρρα, ωστόσο απαλλάχθηκαν με Βούλευμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου αποφάνθηκε πως τα συμπεράσματα του εσωτερικού πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι ψευδή.

Το πλαστό χρεόγραφο έχει κοινοποιηθεί μαζί με την εξώδικη πρόταση:

α) Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12081 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

β) Στον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12078 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

γ) Στον νυν πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12083 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

δ) Στον Υπουργό Οικονομικών την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12080 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

ε) Στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12082 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

στ) Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12079 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

ζ) Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς γνώση όλων των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12077 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

η) Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου προς γνώση αυτού και προς γνώση όλων των μελών της ολομέλειας του Αρείου Πάγου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12075 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

θ) Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς γνώση τηςκαι προς γνώση όλων των μελών/Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12074 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

ι) Στην «Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)» προς ενημέρωση όλων των μελών, όλων των ΜΜΕ και δια αυτών όλων των Ελλήνων Πολιτών την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12076 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.

Ίσως να είναι η πρώτη παγκοσμίως απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις αρχές της χώρας και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ορατή αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Κατανοώ πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δέχεται εκατοντάδες αιτήματα σε καθημερινή βάση, ωστόσο σημειώνω πως έχει δεχθεί με εξώδικη δήλωση την πρόταση του Αρτέμιου Σώρρα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται πλαστό χρεόγραφο, υποτίθεται του αμερικανικού δημοσίου. Το συγκεκριμένο έγγραφο παρέλαβε την 19η Ιουνίου 2014 ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μιλτιάδης Ανδρειωτέλλης.

Με το πλαστό χρεόγραφο, ο αποστολέας προσπάθησε να αγοράσει τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών σε βάρος των θυσιών των Ελλήνων Πολιτών, ενώ μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τη δήθεν οικονομική προσφορά του, για τη δημιουργία μιας οργάνωσης φανατικών μελών, που ορκίζονται πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή», συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης αφού έχουν πειστεί ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον, δέχονται άμεσα εντολές από την ηγεσία και δεσμεύονται να τις εκτελέσουν, ακόμη κι αν πρόκειται περί αδικημάτων.

Στα πλαίσια αυτά, τόσο εγώ, όσο και άλλοι δημοσιογράφοι και πολίτες που ερευνήσαμε την υπόθεση και αποδείξαμε με στοιχεία πως πρόκειται περί απάτης έχουμε γίνει στόχος εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και απειλών, αφού η ηγεσία της οργάνωσης δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα δια του τύπου. Κάποια από τα μέλη είναι τόσο φανατισμένα, που θεωρούν ότι εγώ προσωπικά είμαι εμπόδιο στην είσπραξη των χρημάτων, με συνέπεια να απειλούν τη ζωή μου δημοσίως κάθε φορά η ηγεσία της οργάνωσης επιλέξει να με στοχοποιήσει.

Μετά από χρόνια ύβρεων και απειλών, σε αναμονή των δράσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει κινητοποιηθεί, έχω υποβάλει: 

α) μηνυτήρια αναφορά (Αύγουστος 2014) προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των Αρτέμιο Σώρρα, Βίκυ Χαραλάμπους, Ιωάννη Καλογερόπουλο, Χρήστο Μπαλαντίνα, η οποία έχει λάβει Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεως Δ14/1864/2014 και στην οποία υποστηρίζω ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει μετεξελιχθεί σε εγκληματική οργάνωση κατά το άρθρο 187ΠΚ. Σε αυτήν προσκομίζω έγγραφες αποδείξεις για τις εντολές προς τα μέλη, ώστε να με περιορίσουν και να βιαιοπραγήσουν εναντίον μου, ενώ κάποιοι εξέφραζαν την άποψη ότι προτιμότερο θα ήταν να με σκότωναν. Την αναφορά κατέθεσα τον Αύγουστο 2014 και μέχρι σήμερα από την ανακρίτρια επέστρεψε στο Εισαγγελικό Γραφείο για να επιστρέψει και πάλι στην ανακρίτρια.

β) έγκληση προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου (Νοέμβρης 2015) κατά του Ευάγγελου Ηρακλείδη για τα αδικήματα της εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου.

γ) έγκληση προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου (Νοέμβρης 2015) κατά του Αρτέμιου Σώρρα, Ιωάννη Καλογερόπουλου, Ευάγγελου Ηρακλείδη και του διαχειριστή του blog www.alfeiospotamos.gr για τα αδικήματα της εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα τόσο τη δική μου, όσο και του δημοσιογράφου Ιωσήφ Παπαδόπουλου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έχει προωθήσει τον εν λόγω πλαστό τίτλο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Με βάση την υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και των 100 δισεκατομμυρίων που πρότεινε ο Αρτέμης Σώρρας προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσά που στηρίζονται σε πλαστά, άχρηστα χρεόγραφα, τα οποία το αμερικανικό δημόσιο θεωρεί πλαστά και ενημερώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν, ξεκινάει ένα γαϊτανάκι αυτεπάγγελτων ποινικών αδικημάτων, για τα οποία έχω ζητήσει από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου μέσα από τις εγκλήσεις μου, εκτός των κατ’ έγκληση διωκόμενων αδικημάτων, να παραγγείλει στη διερεύνησή τους προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παρά τη φαιδρότητα των όσων υποστηρίζουν τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης Σώρρα (πώληση τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων στην αμερικανική κυβέρνηση, συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σχέσεις με στρατηγούς της CIA, δημιουργία τραπεζών, οικονομική διάσωση της Ελλάδας και της Κύπρου, χρήματα στους ψηφοφόρους κ.α.) η πραγματικότητα είναι πως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων Πολιτών ταλανίζεται και έχει πέσει θύμα της συγκεκριμένης απάτης, μέσα από την οποία διαδίδονται ιδεολογίες που έχουν σχέση με τη βία και το ρατσισμό στην πιο ακραία του μορφή.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή θεωρώ πως η Ελλάδα είναι ένα κράτος Δικαίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη από την έλλειψη προσωπικού και πόρων, σας ζητάω την επίσπευση της διερεύνησης αυτής τη ειδεχθούς υποθέσεως και της απονομής δικαιοσύνης, για την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος.

Με εκτίμηση,

Ελευθέριος Ρήνος

SORRAS-Plasto_xreografo_SorraSΕικόνα 1. Το πλαστό χρεόγραφο των 100 δις που χρησιμοποίησε ο Αρτέμης Σώρρας για να αγοράσει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: