Η Κυθρέα κήδευσε τον ήρωα της Δημήτριο Χριστοδούλου




Η λύση για να είναι από μας αποδεκτή πρέπει να έχει τα εχέγγυα μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης διευθέτησης και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί της, Ε/Κ , Τ/Κ καθώς και άλλοι, να απολαμβάνουν αυτά που και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες δικαιούνται και έχουν στις χώρες τους, είπε ο Δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς.

Μόνον έτσι, σημείωσε, θα διασφαλιστεί η μόνιμη ειρήνη και δημοκρατική συνύπαρξη με το σύνοικο στοιχείο, χωρίς ξένους στρατούς και κουβαλητούς εποίκους.

Σε επικήδειο λόγο του, στην κηδεία του μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου Δημήτριου Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος Κυθρέας, ανέφερε ότι “εμείς ειλικρινά επιθυμούμε να επιτύχουν οι διεξαγόμενες συνομιλίες για επίτευξη λύσης και προσευχόμαστε ώστε η Τουρκία να μη σκοτώσει για μιαν ακόμα φορά αυτό το όνειρο, γιατί όλοι γνωρίζουμε, Ε/Κ και Τ/Κ, ότι αυτή ουσιαστικά κρατά το κλειδί της λύσης”.

Μόνον με την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και την επιστροφή εκεί στην άγια γη της Κυθρέας, σημείωσε, θ’ αναπαυτούν πραγματικά οι ψυχές των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, των ηρώων μας, όπως του Δημήτρη Χριστοδούλου, γιατί όπως έγραψε και ο Όμηρος στην Οδύσσεια, “ὣς οὐδὲν γλύκιoν ἧς πατρίδος οὐδὲ τοκήων γίγνεται″, δηλαδή, από πατρίδα και γονιούς δεν έχει τίποτε άλλο γλυκύτερο ο άνθρωπος!

Αναφερόμενος στην ζωή του ήρωα, ο Δήμαρχος Κυθρέας είπε πως ο Δημήτρης ήταν ένας άριστος απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου που επιθυμούσε διακαώς μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας να σπουδάσει χημικός ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να βοηθήσει επίσης και την πολυμελή και φτωχή οικογένεια των 5 παιδιών (3 κόρες: Ανδρούλλα, Λένια, Αλεξία και 2 γιοί: Ντίνος και Δημήτρης) που η διαζευγμένη μητέρα του, τώρα μακαριστή Κατίνα, με μόχθο περισσό συντηρούσε. Τα 5 παιδιά τα απέκτησε με τον επίσης σήμερα μακαριστό Νίκο Χριστοδούλου.

“Μας πνίγει όλους το παράπονο γιατί δεν μπορούμε σήμερα να κηδέψουμε τον ηρωικό Δημήτρη στην πολύπαθη Κυθρέα μας, να τον θάψουμε εκεί στο κοιμητήριο της Χαρδακιώτισσας, εκεί όπου είναι θαμμένοι πολλοί γονιοί και πρόγονοί μας. Όμως δεν απελπιζόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση, δικαίωση και επιστροφή στην πατρογονική γη. Δε νεφελοβατούμε, γνωρίζουμε ότι είναι ανάγκη να γίνουν και έντιμοι συμβιβασμοί για να επιλυθούν μακροχρόνια πολιτικά προβλήματα. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τέτοιες μόνιμες ρυθμίσεις που δεν θα είναι συμβατές με το διεθνές αλλά και προπάντων με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Είμαστε χώρα – μέλος της Ε.Ε. και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου δικαιούνται και απαιτούν σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους”, πρόσθεσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: