Η ιδεολογική νίκη των Τζιχαντιστών και το αδιέξοδο της Ευρώπης




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ήρθε δυστυχώς με δραματικό τρόπο να επιβεβαιωθεί ο κανόνας τον οποίο όλοι με τρόμο υποψιαζόμασταν ότι θα αποτελεί πλέον τον κανόνα μετά τα κτυπήματα της 11η Σεπτεμβρίου. Ότι η ύπαρξη τρομοκρατών που δεν ενδιαφέρονται να διαφύγουν αλλά είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους αποτελεί ασύμμετρη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, αποδεικνύεται δυστυχώς και στην Ευρώπη.

Κανένα μέτρο ασφαλείας δεν μπορεί να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση από εκείνον που δε νοιάζεται αν θα χάσει την ζωή του, αντιθέτως μάλιστα θεωρούν ότι η θυσία τους είναι ιερή…

Ακόμη και τα πιο σκληρά μετρά ασφάλειας σε αεροδρόμια, δημόσιους χώρους, δεν μπορούν να αποτρέψουν μια επίθεση ακριβώς στην «ουρά» που θα υπάρχει έξω από τις πύλες των αεροδρομίων ή των γηπέδων. Δεν θα μπορεί να εμποδίσει κανείς τον τρομοκράτη να απειλήσει ένα νηπιαγωγείο, ένα νοσοκομείο…

Σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης, όχι μόνο στο Παρίσι η στο Λονδίνο.

Είναι προφανές, ότι μεταξύ των προσφύγων, τζιχαντιστες περνούν στην Ευρώπη και βρίσκουν αμέσως επαφή με πυρήνες που έχουν στείλει μέλη τους και πολεμούν στο πλευρό του ISIS στην Συρία.

Όμως δεν είναι οι πρόσφυγες η απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Και για τον λόγο αυτό ούτε φυσικά αποτελεί λύση στο πρόβλημα της τρομοκρατίας το «σφράγισμα» των συνόρων.

Εξάλλου, τα περισσότερα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη εκτελέστηκαν από νεαρούς πολίτες της Ε.Ε. που είχαν ασπασθεί τα κηρύγματα για τη τζιχάντ, του Οσάμα μπιν Λάντεν και του ISIS.

Λύση δεν θα δώσει δυστυχώς ούτε η ισοπέδωση της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Νιγηρίας…

Ακόμη κι αν έρθει η ειρήνευση στη Συρία, το μίσος παραμένει ζωντανό στην Υεμένη και από εκεί θα ανέβει στη Σομαλία…

Δυστυχώς, όσο κι αν ακούγεται ακραίο, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και η πολιτική έκφρασή του είναι ασύμβατοι με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανοχή.

Ο ισλαμοφασισμός της Αλ Κάιντα, του ISIS, του Μποκο Χαραμ κ.α. αποτελεί μια πολύ μεγαλύτερη απειλή, καθώς το γεμάτο δηλητήριο και μίσος κήρυγμά τους έχει βρει ευήκοα ώτα σε εκατοντάδες νέους μουσουλμάνους στην Ευρώπη.

Ένα κήρυγμα που σαν σαράκι τρώει τις σάρκες της ελεύθερης και ανοικτής ευρωπαϊκής κοινωνίας, της ανοχής, του σεβασμού στο διαφορετικό.

Που τελικά τροφοδοτεί με τη σειρά του τον φασισμό και τη συντήρηση στην Ευρώπη, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση τους νέους μουσουλμάνους… Δημιουργώντας συνθήκες ενός νέου ιερού πολέμου.

Με την ανοικτή ευρωπαϊκή κοινωνία απλώς να μετρά θύματα και να θυσιάζει Ελευθερίες, με την μάταιη ελπίδα ότι έτσι θα κερδίσει Ασφάλεια…

A composite combo photo shows the six restaurant and bar locations were gunmen opened fire on customers in the 13 November attacks, in Paris, France, 15 November 2015. Top, left to right, The Carillon restaurant and the Petit Cambodge restaurant Middle left to right, Coza Nostra pizzeria, Cafe Bonne Bierre. Bottom left to right: La Belle epoque restaurant and Sushi Maki restaurant. EPA, IAN LANGSDON
A composite combo photo shows the six restaurant and bar locations were gunmen opened fire on customers in the 13 November attacks, in Paris, France, 15 November 2015. Top, left to right, The Carillon restaurant and the Petit Cambodge restaurant Middle left to right, Coza Nostra pizzeria, Cafe Bonne Bierre.
Bottom left to right: La Belle epoque restaurant and Sushi Maki restaurant. EPA, IAN LANGSDON

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: