Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάλι, η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης από τον ίδιο τον παππού της, η χθεσινή αποχώρηση της Ελένης Θεοχάρους από τον ΔΗΣΥ, η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και τα επεισόδια στα γραφεία του ΟΣΕΛ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες σήμερα.

Η “Αλήθεια” με κύριο τίτλο “Έσπασαν τα φρένα στη σύγκρουση του ΟΣΕΛ” γράφει ότι απίστευτοι τραμπουκισμοί που θυμίζουν άλλες εποχές σημειώθηκαν χθες στα γραφεία του ΟΣΕΛ με φόντο τη σύγκρουση που συνεχίζεται μεταξύ του μετόχου της εταιρείας Τάσου Μιχαηλίδη και του Προέδρου του Οργανισμού Ιορδάνη Ιορδάνους και του Συμβουλίου. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης πρωτοσέλιδα στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη σύμφωνα με την οποία η συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ήταν παραγωγική, ότι υπάρχει πρόοδος αλλά υπάρχει δρόμος να διανυθεί ακόμα. Αλλού αναφέρεται στη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από συγγενικό της πρόσωπο το οποίο και συνελήφθη.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ¨Απόλυτος εφιάλτης και πάλι με τρομοκράτες” και γράφει ότι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρψε χθες, αφήνοντας αυτή τη φορά 27 νεκρούς, αφού οι δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, κρατώντας περίπου 130 ομήρους. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στην χθεσινή παραίτηση της Ελένης Θεοχάρους από τον ΔΗΣΥ και στον σχηματισμό νέου κινήματος με την ονομασία “Αλληλεγγύη”. Αλλού αναφέρεται στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην οποία συζητήθηκαν οι ενεργειακές προκλήσεις της Κύπρου και οι προοπτικές της ΕΕ.

“Ο Φιλελεύθερος” στο κύριό του θέμα με τίτλο “Τοκογλυφία δίχως έλεος” και γράφει ότι αδίστακτοι τοκογλύφοι, οι οποίοι δανείζουν με τόκο 30% τον μήνα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο εκβιασμού για να λάβουν τα χρήματα που απαιτούν, φαίνεται να έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο με τελεσίδικη απόφαση αποδίδει ευθύνες στο κυπριακό κράτος για τη διαχείριση υποθέσεων αγνοουμένων με βάση την υπόθεση της οικογένειας του λεφεδρου στρατιώτη του 1974, Χαράλαμπου Πάλμα. Γράφει επίσης ότι εννέα μέρες μετά τη σύλληψη του 34χρονου γυμναστή στη Λάρνακα ως υπόπτου για τη δολοφονία της 36χρονης Ντανιέλλας Κόρσα από τη Μολδαβία, φαίνεται να παραμένει ακόμα αβέβαιη η έκβαση της υπόθεσης.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Δεν πάει άλλο διαμηνύουν οι εργαζόμενοι” γράφει ότι με δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, απορρίπτοντας “ιδεολογικές αγκυλώσεις” και μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο Μάλι για την οποία ανέλαβε την ευθύνη παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι σοκάρουν τα νούμερα που αφορούν στην κακοποίηση παιδιών στην Κύπρο σημειώνοντας ότι για το 1ο εξάμηνο του 2015 έγιναν 108 καταγγελίες στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο “Πολύνεκρη επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μάλι” γράφει ότι τουλάχιστον 127 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των τζιχατιστών από την οποία κατάφερε να γλυτώσει ένας Κύπριος επιχειρηματίας. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα γραφεία του ΟΣΕΛ στη Λευκωσία. Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι ένα κουταβάκι το οποίο πετάχτηκε στον κάλαθο των σκουπιδιών στο Δάλι εντοπίστηκε από ένα περαστικό και χρειάζεται θεραπεία και ένα νέο σπίτι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: