Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η διακήρυξη Ολάντ για πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών και οι επιθέσεις χθες εναντίον Τ/κ από μαθητές στη Λευκωσία είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα σήμερα του Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης σε θέματα οικονομίας, τις νέες εκσκαφές της ΔΕΑ στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, το θέμα του ΓΕΣΥ κ.α.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Η Γαλλία κήρυξε τον πόλεμο” αναφέρεται στη σχετική δήλωση του Γάλλου Προέδρου και γράφει ότι το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ έρχεται στην αν. Μεσόγειο ενώ οι τζιχαντιστές απειλούν να χτυπήσουν την Ουάσινγκτον και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι φέρεται να πέρασε από την Ελλάδα. Αλλού γράφει για πρωινέ καφέ στο Προεδρικό με ΓΕΣΥ και πως αναζητείται η χρυσή τομή στο θέμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΔΕΑ άρχισε εκσκαφές στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και προγραμματίζονται άλλες επτά.

Η “Σημερινή” με τίτλο “Θα ξαναχτυπήσουν διαμηνύουν οι τζιχαντιστές” γράφει ότι ορκίστηκαν να έρθουν ζωσμένοι εκρηκτικά στην Ευρώπη και να πλήξουν τις ΗΠΑ, ενώ εκφράζονται φόβοι για διασύνδεση της τρομοκρατίας με την προσφυγική κρίση. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει την Διοικήτρια της ΚΤ για τα κόκκινα δάνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΔΝΤ τονίζει ότι ύψιστη ανάγκη είναι η μείωση των ΜΕΔ.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Η Γαλλία είναι σε πόλεμο” αναφέρεται σε ιστορική διακήρυξη Ολάντ που βλέπει Ομπάμα – Πούτιν αναζητώντας συμμάχους και πως όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Αλλού γράφει ότι ανεγκέφαλοι επιτέθηκαν σε Τ/κ και γράφει για τρία περιστατικά και δύο καταγγελίες στην Αστυνομία, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κόμματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο σφυρί ακόμα και ζώα έναντι οφειλών και κάνει λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα από την οικονομική κρίση.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Ξαναχτύπησε ο φασισμός” γράφει για πισωγύρισμα στην νεότερη κυπριακή ιστορία όταν χθες μεμονωμένες ομάδες ακροδεξιών μαθητών επιτέθηκαν σε Τ/κ μέσα στα αυτοκίνητά τους και φώναζαν “Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό”. Αλλού γράφει ότι ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για εκποιήσεις και πως το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφώνησαν κυβέρνηση – Τρόικα περιλαμβάνει επτά αλλαγές. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για ρουσφετολόγι μέσω προϋπολογισμών γράφοντας ότι η κυβέρνηση, με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ζητεί να δημιουργηθούν 17 νέες οργανικές θέσεις συνταγματαρχών κλίμακας Α14+2.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” με τίτλο “Ο Ολάντ ορκίστηκε να καταστρέψει την ISIS” γράφει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε σε παγκόσμια συμμαχία ενάντια στο ισλαμικό κράτος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις επιθέσεις ενάντια σε Τ/κ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Λεμεσός και Πάφος έχουν ανάγκη καλύτερης φροντίδας σε θέματα καρκίνου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: